Aktuelt

Aarhus Universitet holder workshoppen for at få en faglig dialog med forskere fra de øvrige universiteter og med interesseorganisationerne på området. Workshoppen finder sted på Aarhus Universitet i Emdrup. Foto: Colourbox

15.01.2018 | DCA, Agro, Workshop, Natur, miljø og klima, Plantedyrkning

Program er klar for workshop om beregning af marginaludvaskning

Programmet for Aarhus Universitets workshop om beregning af marginaludvaskning af kvælstof er nu fastlagt. Det er muligt for alle interesserede at tilmelde sig workshoppen, som finder sted 1. marts 2018.

Ifølge professor Mathias Neumann Andersen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er det vigtigt, at så præcise og opdaterede tal som muligt ligger til grund for at udstede tilladelser til indvinding af grundvand til markvanding. Foto: Janne Hansen

15.01.2018 | Agro, Plantekongres, DCA

Landbrugets markvandingsbehov er større end tidligere anslået

Nye beregninger tyder på, at landbruget har behov for større mængder vand til vanding, end man hidtil har troet. Tallene viser også, at det årlige behov kan variere med over 300 procent.

Deltagerne i PHD-HUB FOULUM får blandt andet kontorplads og sparring, når det passer dem. Foto: Colourbox

08.01.2018 | DCA, Agro, Anis, Food

Nyt iværksættermiljø åbner for ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet

PHD-HUB FOULUM er en ny inkubator, som skal hjælpe naturvidenskabelige ph.d.’ere med at udvikle egne forretningsideer eller finde job hos private virksomheder. Bag inkubatoren står Agro Business Park, og Aarhus Universitet er tilknyttet projektet.

Lorie Hamelin (t.h.) i selskab med Frankrigs præsident Emmanuel Macron ved den begivenhed, hvor Macron annoncerede, hvem var udvalgt til at modtage hans særlige midler til klimaforskning. Foto: Lorie Hamelin

08.01.2018 | DCA, Agro, Bioenergi

Forskertalent er på ”Make Our Planet Great Again”-holdet

Den franske præsident Macron har udvalgt et ungt forskertalent, som er tilknyttet Center for Cirkulær Bioøkonomi ved Aarhus Universitet, til det franske ”Make Our Planet Great Again”-initiativ.

Forsuring af husdyrgødning eller tilsætning af nitrifikationshæmmere til gødningen kan bidrage til at reducere udledningen af klimagasser fra landbruget. Foto: Colourbox

03.01.2018 | Plantekongres, Agro, DCA

Landbruget kan reducere sin effekt på klimaet yderligere

Selvom landbruget siden 1990erne har reduceret sin udledning af drivhusgasser med mere end 20 procent, kan og skal der gøres endnu mere.

Viser resultater 1 til 5 ud af 151

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste