Aktuelt

Når græs udgør en stor del af koens foder ændrer det mælkens sammensætning. Foto: Colourbox

20.11.2017 | Agro, DCA, Kvæg, Anis

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

Hvilke veje kan fremtidens kvægbedrifter følge? Det vil et nyt forskningsprojekt ved Institut for Agroøkologi belyse. Foto: Jesper Rais

15.11.2017 | Agro, Kvæg, DCA, Anis

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

Forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet (t.v.) blev overrakt prisen Soil Physics and Hydrology Division Early Career Award af professor Scott B. Jones fra Utah State University, USA. Foto: SSSA

10.11.2017 | Agro, DCA, Plantedyrkning

Ung jordforsker fra Aarhus Universitet er en vinder

Forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, har vundet en prestigefuld international pris.

Smuk ser den ud, men denne Agrilus planipennis er på den opdaterede liste af meget skadelige organismer. Foto: Pennsylvania Department of Conservation and Natural Resources - Forestry Archive - Forestry Images

18.10.2017 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Ny liste over meget skadelige organismer er tilgængelig

Forskere ved Aarhus Universitet har lavet en liste over de organismer, der udgør den største risiko i afgrøder i danske væksthuse.

Teknologi og fremtidens jordbrug er i fokus i forbindelse med tiltrædelsesforelæsninen for adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi Ole Green. Foto: Ole Green

16.10.2017 | Agro, Teknik, Plantedyrkning, DCA

Tiltrædelsesforelæsning: Der sættes fokus på teknologi og fremtidens landbrug

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har et omfattende samarbejde med erhvervet. Et eksempel herpå er samarbejdet med Ole Green, som er direktør for virksomheden Agrointelli. Ole Green er instituttets nyudnævnte adjungeret professor, og Institut for Agroøkologi inviterer til hans tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Viser resultater 1 til 5 ud af 133

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste