Aktuelt

Du kan være med til at debattere virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug på et møde i København. Foto: Janne Hansen

06.12.2018 | Agro, DCA

Hvilke virksomhedskonstruktioner tegner fremtiden for dansk landbrug?

Fremtidens virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug er emnet på et debatmøde arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Syddansk Universitet og Landbrug & Fødevarer.

Danskproducerede grønsager er noget af det mest klimavenlige, man kan spise. Foto: Colourbox

05.12.2018 | Agro, Natur, miljø og klima, DCA

Spis klimavenligt og tab dig

Det er sundt for både miljøet og dine egen krop at spise klimavenligt. I to uger fulgte en DR-journalist råd fra Aarhus Universitets eksperter i fødevarers klimaaftryk og fik markante resultater.

Adjungeret professor Ole Green fra Institut for Agroøkologi (nr. 3 fra venstre) har vundet en Agromek Award. Foto: Agromek

04.12.2018 | Agro, Teknik, Plantedyrkning, DCA

Pris til banebrydende markteknologi

Samarbejde mellem forskning og en private virksomhed har ført til prisbelønnet teknologi, der kan øge kløvergræsproduktionen og skåne miljøet for kvælstof.

Jordpakning kan ødelægge jordens frugtbarhed. Foto: Per Schjønning

30.11.2018 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Fokus bør rettes mod jordpakning på Jordens Dag

Pakning af jorden under pløjelaget er et stigende problem på grund af landbrugets tunge maskiner. Aarhus Universitet har gennem fem år haft fokus på denne trussel gennem et EU-projekt om dyrkningsjordens kvalitet. Det har givet vigtig viden både om pakningsmekanismerne og mulighederne for at afhjælpe problemet.

Professor og sektionsleder Jørgen E. Olesen er en af verdens mest citerede forskere. Foto: Jesper Rais

30.11.2018 | Agro, Navne , DCA

Aarhus Universitets klimaprofessor i verdens forskningselite

Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi er blandt verdens 6000 mest citerede forskere.

Viser resultater 1 til 5 ud af 209

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste