Aktuelt

Komposteret madaffald er et af de restprodukter, som kan være en kilde til fosfor og andre næringsstoffer for afgrøder i marken. Foto: Colourbox

18.01.2019 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Restprodukter kan være en god kilde til fosfor

Det råfosfat, som bruges til fremstilling af handelsgødningsfosfor, er en begrænset ressource på globalt plan, men fosforet herfra kan delvist erstattes af restprodukter.

Før der plantes skov, er det en fordel at kende jordforholdene, så der kan vælges de bedst egnede træarter. Foto: Janne Hansen

14.01.2019 | Agro, DCA

Forskere kortlægger jordforholdene i skovrejsningsområder

Med deres viden om jordbundsforhold bidrager forskere fra Aarhus Universitet til kortlægning af skovrejsningsområder, så der kan vælges de bedst egnede træsorter til det enkelte område. Tre nye rapporter beskriver tre forskellige skovrejsningsområder i Danmark.

En række organismer kan gøre skade på danske frøafgrøder. Forskere fra Aarhus Universitet har opdateret listen over de relevante organismer. Foto: Janne Hansen

09.01.2019 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Opdaterede liste over skadegørere i frøafgrøder er tilgængelig

Forskere fra Aarhus Universitet har opdateret oversigten over organismer, der kan være til skade for specifikke danske afgrøder til eksportfrø.

Det er bydende nødvendigt, at hvede er tolerant overfor forskellige klimaudfordringer. Foto: Janne Hansen

25.12.2018 | Agro, Plantedyrkning, Natur, miljø og klima, DCA

Europæisk hvede mangler tolerance for klimaændringer

Europæiske landmænd skal ændre kurs for at sikre klimaresiliens i vigtige afgrøder som hvede.

Filtermatricen ved Hofmansgave modtager drænvand fra et drænopland på 128 hektar. Foto: Seges

20.12.2018 | DCA, DCA Tema, Agro, Plantedyrkning

Se videoer fra de seks minivådområder

I 2017 blev projektet Minivådområder med filtermatrice igangsat af Miljøstyrelsen og Landbrugsstyrelsen i samarbejde med Aarhus Universitet. I denne artikel kan du se videoer fra de seks forskellige anlæg.

Viser resultater 1 til 5 ud af 220

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste