Aktuelt

Naturen er selv god til at filtrere næringsstoffer fra, inden de når længere ud i vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Landbruget skal drives med hjælp fra naturen

Naturen kan selv give en hånd med til at løse udfordringen med udledning af kvælstof fra landbruget til vandmiljøet. Det var et af flere væsentlige punkter på en international workshop om filtre i landskabet arrangeret af Aarhus Universitet.

Snart tages det første spadestik til etablering af et nyt fuldskala minivådområde med matrice. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Videreudvikling af minivådområder med filter er undervejs

I løbet af sommeren og efteråret 2017 bliver der etableret nye minivådområder med matrice med henblik på at skabe mere viden om denne form for virkemiddel mod udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Der er en række faktorer, der skal tages højde for, når man regner på, hvilket landskabsfiltersystem, som har den bedste omkostningseffektivitet. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Hvad koster det at fjerne kvælstof fra landbrugets marker?

Kvælstof fra landbrugets marker skal ikke ende i vandmiljøet, men hvad er den mest omkostningseffektive løsning uden for dyrkningsarealet? Det var et af de spørgsmål, der blev behandlet ved en international workshop arrangeret af Aarhus Universitet.

Det er vigtigt at inddrage lokale kræfter for at øge motiveringen til implementering af virkemidler i landskabet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Viden er ikke nok – der skal også motivering til

En kombination af indsigt i landmandens adfærd, kendskab til lokale forhold, viden baseret på forskning og hensigtsmæssig politik skal gå op i en højere enhed for at fremme implementering af landskabsfiltre.

En ny rapport fra DCA beskriver de seneste resultater fra forsøgene vedrørende plantebeskyttelse. Foto: Janne Hansen

08.05.2017 | Agro, DCA, Plantedyrkning

Ny DCA-rapport giver overblik over plantebeskyttelse

En ny rapport om anvendt plantebeskyttelse fremlægger resultater vedrørende afprøvning af både pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Viser resultater 1 til 5 ud af 107

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste