Aktuelt

Der kan sikres et godt udbytte i kartofler ved løbende at dosere kvælstof på grundlag af planternes behov. Foto: Janne Hansen

21.06.2017 | Agro, DCA

Kunsten at ramme afgrødernes behov præcist

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en metode til en hidtil uset præcis bestemmelse af afgrøders kvælstofbehov. Metoden kan bruges til at mindske udvaskningen af kvælstof fra landbruget samtidig med at udbyttet optimeres.

Klimaforandringerne kan åbne for nye muligheder for at drive landbrug i Grønland. Foto: Colourbox

21.06.2017 | Agro, DCA

Der er muligheder for landbrug i Grønland

Global opvarmning bevirker, at Grønland får længere og varmere somre. Det forhold kan åbne nye muligheder for at dyrke landbrug – men der mangler viden om alt fra optimale dyrkningsmetoder til gode løsninger på logistik og bæredygtig anvendelse af energi.

12.06.2017 | DCA, Agro, Anis, Food, DCA medarbejdernyhed

Årsberetning fra DCA er udkommet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsberetning for 2016 er netop udkommet – og giver læserne et indblik i det arbejde, der ligger til grund for den forskningsbaserede myndighedsbetjening.

Naturen er selv god til at filtrere næringsstoffer fra, inden de når længere ud i vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Landbruget skal drives med hjælp fra naturen

Naturen kan selv give en hånd med til at løse udfordringen med udledning af kvælstof fra landbruget til vandmiljøet. Det var et af flere væsentlige punkter på en international workshop om filtre i landskabet arrangeret af Aarhus Universitet.

Snart tages det første spadestik til etablering af et nyt fuldskala minivådområde med matrice. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Videreudvikling af minivådområder med filter er undervejs

I løbet af sommeren og efteråret 2017 bliver der etableret nye minivådområder med matrice med henblik på at skabe mere viden om denne form for virkemiddel mod udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Viser resultater 1 til 5 ud af 110

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste