Aktuelt

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet for at fastholde Danmarks førerposition inden for frøproduktion. Foto: Colourbox

24.07.2017 | Agro, DCA, Plantedyrkning

Danske frø i førertrøjen

Danske landmænd er eminente til at producere frø, men for at bevare vindertrøjen skal det gøres det endnu bedre. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et projekt, der skal bidrage til at reducere brugen af pesticider og øge udbyttet i græs- og spinatfrø.

05.07.2017 | Agro, DCA

Læs artiklen: Græs er landbrugets nye sort

Læs Erhverv Plus' artikler om Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Og se hvordan både bøffen og landbruget bliver mere grøn.

Der kan sikres et godt udbytte i kartofler ved løbende at dosere kvælstof på grundlag af planternes behov. Foto: Janne Hansen

21.06.2017 | Agro, DCA, Plantedyrkning

Kunsten at ramme afgrødernes behov præcist

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en metode til en hidtil uset præcis bestemmelse af afgrøders kvælstofbehov. Metoden kan bruges til at mindske udvaskningen af kvælstof fra landbruget samtidig med at udbyttet optimeres.

Klimaforandringerne kan åbne for nye muligheder for at drive landbrug i Grønland. Foto: Colourbox

21.06.2017 | Agro, DCA

Der er muligheder for landbrug i Grønland

Global opvarmning bevirker, at Grønland får længere og varmere somre. Det forhold kan åbne nye muligheder for at drive landbrug – men der mangler viden om alt fra optimale dyrkningsmetoder til gode løsninger på logistik og bæredygtig anvendelse af energi.

Naturen er selv god til at filtrere næringsstoffer fra, inden de når længere ud i vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro, DCA, DCA Tema

Landbruget skal drives med hjælp fra naturen

Naturen kan selv give en hånd med til at løse udfordringen med udledning af kvælstof fra landbruget til vandmiljøet. Det var et af flere væsentlige punkter på en international workshop om filtre i landskabet arrangeret af Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 5 ud af 111

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste