Aktuelt

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra andre EU-lande om at udvikle robuste og bæredygtige integrerede plantebeskyttelsesstrategier for at holde styr på en sygdomsfremkaldende svamp. Foto: Janne Hansen

18.04.2017 | DCA

Et skridt foran resistente svampe

Europæiske forskere samarbejder om at holde fingeren på pulsen i forbindelse med spredning af resistens i de svampe, der forårsager bladsygdommen gråplet i hvede, og for at udvikle bekæmpelsesmetoder, der kan bidrage til at reducere afhængigheden af svampemidler.

Vandmiljøet kan skånes for udvaskning af kvælstof fra landbruget blandt andet ved hjælp af kollektive virkemidler. Foto: Janne Hansen

03.04.2017 | DCA, Agro, Natur, miljø og klima, Plantedyrkning

Biofiltre og minivådområder kan reducere kvælstofudvaskning

Nye forskningsresultater tyder på, at minivådområder med biofiltre kan være et effektivt middel til at reducere udledning af kvælstof fra markdræn til vandmiljøet. Miljø- og Fødevareministeriet har bevilget midler til forskning og test på området.

Postdoc Tine Thach har vundet en Jeanie Borlaug Laube WIT Early Career Award.

27.03.2017 | DCA

International pris til lovende hvedeforsker fra Aarhus Universitet

Postdoc Tine Thach fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fået prisen “2017 Jeanie Borlaug Laube Women in Triticum (WIT) Award”.

Gennem en periode på tre år har forskerne udført markforsøg, hvor de har undersøgt forskellige afgrøder og dyrkningssystemer. Foto: Jesper Rais

13.03.2017 | Agro, DCA, bioraf

Græsser er gode til at udnytte solen

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvor effektive afgrøder er til at udnytte solen til at producere biomasse til bioraffinering. Denne viden kan bruges til at optimere biomasseudbyttet og sikre større bæredygtighed.

Der er brug for nye folk, der vil arbejde med de brune bier. Foto: Per Kryger

16.02.2017 | DCA

Håndsrækning til den brune bi

Honningbier spiller en helt central rolle som bestøver af både landbrugsafgrøder og vilde planter. Men den brune bi, som er den oprindelige birace i Nordeuropa, er presset. Mens biavl generelt er inde i en positiv udvikling, er der på flere måder brug for en håndsrækning til det brune insekt.

Viser resultater 1 til 5 ud af 431

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste