Aktuelt

Med virkning fra 1. juni 2018 er Lis Wollesen de Jonge ansat som professor i jordfysik ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

03.09.2018 | Agro, DCA

Professor i jordfysik ansat på Aarhus Universitet

Professor Lis Wollesen de Jonge i Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er ikke bleg for at få jord under neglene.

Sikring af Kinas vandkvalitet får en hjælpende hånd fra danske forskere - blandt andet fra Aarhus Universitet. Foto: Colourbox

20.08.2018 | Agro, DCA

Kina skal have rent vand – med hjælp fra Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet bidrager til at sikre tilstrækkeligt med rent vand til Kina i et EU-projekt, der også kan gavne europæisk erhvervsliv.

Tang kan både være en alternativ kilde til protein og bidrage til at fjerne og genanvende kvælstof og fosfor fra havmiljøet. Foto: Janne Hansen

10.08.2018 | DCA, Agro, Anis, Food

Danmark kan selv dyrke alt proteinet til sine husdyr

I stedet for at importere store mængder proteinråvarer fra udlandet kan vi selv producere protein nok til husdyrene og til at supplere vores egne behov.

Efter flere års nedgang i overskud af næringsstoffer fra landbruget er overskuddet steget i forhold til foregående år. Foto: Janne Hansen

02.08.2018 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Landbrugets overskud af næringsstoffer er steget

Overskuddet af næringsstoffer fra landbruget har været støt faldende de seneste 20 år, men er steget i 2016/2017. Overskuddet er ikke lig med udvaskning til vandmiljøet.

Et hold internationale studerende sugede viden om dansk landbrug til sig på et kursus koordineret af forskere fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Berit Andersen, Innovest

02.07.2018 | Agro, Uddannelse, DCA

Dansk agro-knowhow deles med udenlandske studerende

Studerende fra udlandet sugede viden om danske fødevareproduktion og bæredygtig håndtering af næringsstoffer i landbruget til sig.

Viser resultater 1 til 5 ud af 187

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste