Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro, DCA

Klar sammenhæng mellem kvælstofudnyttelse og grundvandskvalitet

Kvælstofoverskud fra landbruget har en klar effekt på det øvre iltede grundvands kvælstofstatus, viser danske data, der spænder over 70 år.

Danmark er blandt de bedste til at afprøve og indarbejde nye virkemidler, som skal realisere vandområdeplaner. Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro, DCA

Nabotjek gav ikke nye virkemidler

En ny undersøgelse afdækker anvendelsen af kvælstof- og fosforvirkemidler i syv europæiske landområder. Forskerne bag undersøgelsen havde håbet at få forslag til nye virkemidler og godkendelsesprocedurer, men forhåbningerne blev ikke indfriede.

Perspektiverne for forskellige former for finansiering af dansk landbrug diskuteres på et åbent seminar. Foto: Janne Hansen

21.09.2017 | Agro, Seminar, DCA

Hvordan skal fremtidens landbrug finansieres i Danmark?

Dansk landbrug er udfordret med hensyn til at skaffe midler til drift, udvikling og generationsskifte. Hvis landbruget skal producere socialt og økonomisk bæredygtige fødevarer, er det afgørende at finde nye forretnings- og finansieringsmodeller. Et seminar arrangeret af Syddansk Universitet og Aarhus Universitet sætter fokus på problemstillingen.

Ole Green holder tiltrædelsesforelæsning den 24. oktober 2017 på AU Foulum og den 31. oktober 2017 på AU Flakkebjerg. Foto: Agrointelli

18.09.2017 | Agro, Navne , DCA

Teknologi og fremtidens landbrug er på dagsordenen

"Bæredygtighed, teknologi og intelligente løsninger går hånd i hånd i fremtidens jordbrug." Det er emnet, når nyudnævnt adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder sin tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Intensiv korndyrkning tærer på jordens kulstofindhold, forringer jordens frugtbarhed, mindsker biodiversiteten og har en uhensigtsmæssig påvirkning af miljøet og klimaet. Foto: Colourbox

14.09.2017 | Agro, DCA, Plantedyrkning

Mere kulstof til jorden, tak

Både konventionelle og økologiske landbrug kan få gavn af at dyrke jorden på en mere bæredygtig facon, så den blandt andet tilføres mere kulstof. Forskere fra Aarhus Universitet er med til at udvikle nye systemer med dette formål for øje.

Viser resultater 1 til 5 ud af 123

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste