Aktuelt

Gennem en periode på tre år har forskerne udført markforsøg, hvor de har undersøgt forskellige afgrøder og dyrkningssystemer. Foto: Jesper Rais

13.03.2017 | Agro, DCA, bioraf

Græsser er gode til at udnytte solen

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvor effektive afgrøder er til at udnytte solen til at producere biomasse til bioraffinering. Denne viden kan bruges til at optimere biomasseudbyttet og sikre større bæredygtighed.

06.03.2017 | DCA, bioraf, Agro

Behov for mere viden om produktionen af protein fra grøn biomasse

Grøn biomasse rummer et stort potentiale som alternativ til traditionelle proteinkilder. Men en ny rapport fastslår, at der fortsat mangler viden om økonomiske og miljømæssige konsekvenser, hvis en regulær kommerciel produktion skal realiseres.

Der er brug for nye folk, der vil arbejde med de brune bier. Foto: Per Kryger

16.02.2017 | DCA

Håndsrækning til den brune bi

Honningbier spiller en helt central rolle som bestøver af både landbrugsafgrøder og vilde planter. Men den brune bi, som er den oprindelige birace i Nordeuropa, er presset. Mens biavl generelt er inde i en positiv udvikling, er der på flere måder brug for en håndsrækning til det brune insekt.

Hvede i Europa er i risiko for angreb fra nye varianter af visse svampesygdomme, som hvedeplanterne ikke er modstandsdygtige over for. Foto: Janne Hansen

09.02.2017 | DCA, Plantedyrkning

Er vi parate, hvis sygdommen sortrust i hvede breder sig nordpå?

Nye racer af svampesygdommen sortrust risikerer at tage Europa med bukserne nede, hvis der ikke i højere grad satses på forskning og overvågning. Her spiller Aarhus Universitet en central rolle.

Den rigtige mængde kvælstof er med til at sikre den optimale græsmark. Foto: Colourbox

30.01.2017 | DCA, Agro, Plantedyrkning

Kvælstof til kløvergræs og frøgræs skal finde den rigtige balance

Ny teknologi vil gøre det nemmere for landbruget at holde balancen mellem for meget og for lidt kvælstof i kløvergræs- og frøgræsmarker til gavn for både produktion og miljø.

Viser resultater 1 til 5 ud af 429

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste