Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Både for forbrugere og producenter fungerer markeder som en kommunikationsplatform, der har betydning for opbygning af tillid, tryghed og loyalit. Foto: Colourbox

18.11.2018 | Agro, DCA, Food

Når kunde og bonde mødes

Madmarkeder, madfestivaler, gårdbesøg og smageaftner med lokalt producerede fødevarer er populært som aldrig før. Men hvad får forbruger og fødevareproducent egentligt ud af at møde hinanden? Det har forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, undersøgt.

Der er generel enighed om, at der er en række fordele forbundet med et kombinere produktion af grise og træbiomasse. Foto: Marianne Hestbjerg

18.11.2018 | Agro, DCA, Svin

Åbenlyse fordele, men også barrierer, når træer og grise gror side om side

Grise og træer er et godt match, og træer i svinefolden kan styrke dyrevelfærd og kvælstofbalance, men endnu er erfaringerne med træer og grise på samme område i den danske frilandssvineproduktion begrænsede.

Genet Y15 i hvede beskytter hveden mod gulrust. Søjlerne viser hvad der sker 1, 7 og 14 dage efter smitte med gulrust på celleniveau og på planten. Billederne i anden og fjerde række er fra hvede, der indeholder genet Y15, og det ses tydeligt, i hvor høj grad den modstår smitte. Foto: Nature Communications

07.11.2018 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Ny genetisk viden kan bidrage til at øge hvedens resistens mod plantesygdomme

Forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til at skabe ny viden om resistens mod gulrust, der er en farlige svampesygdom i hvede. Resultaterne har global betydning.

Insekter skal bruges i kampen mod insekter i raps. Et nyt forskningsprojekter ser nærmere på metoden. Foto: Janne Hansen

07.11.2018 | Agro, Plantedyrkning, DCA

Løbebiller og snyltehvepse skal beskytte raps

Naturlige fjender går hånd i hånd med moderne teknologi for at erstatte insekticider i kampen mod skadedyr i raps i et nyt projekt med deltagelse af forskere fra Aarhus Universitet.

Græs er en potentiel kilde til foderprotein. Foto: Jesper Rais

05.11.2018 | Agro, Biomasse, DCA

Protein på nye måder

Aarhus Universitet er med i et nyt bredt partnerskab vedrørende udvikling og forskning inden for dansk produktion af proteiner til foder, fødevarer og lægemidler.

Viser resultater 31 til 35 ud af 233

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste