Aktuelt

Mikrobryg er et eksempel på lokaltproducerede varer med succes. Foto: Colourbox

16.12.2016 | Agro, DCA

Mad med stamtavle er det nye sort

Oplysning om en fødevares oprindelsessted kan virke som et kvalitetsstempel, hvis fødevaren har et særpræg. Nu skal der sættes skub i udvikling af flere danske fødevarer med en kendt oprindelse eller historie.

Spiring af frøukrudt kan holdes ned ved at minimere jordbearbejdningen. Foto: Janne Hansen

15.12.2016 | Agro, DCA, Plantedyrkning, Konference, Plantekongres

Når det er bedst at lade være

Ingen eller minimal jordbearbejdning er den bedste strategi mod frøukrudt, fordi omsætningen af ukrudtsfrø er størst på jordoverfladen.

Kløver og græs bør få selskab af flere urter, da det medfører en række fordele. Foto: Janne Hansen

14.12.2016 | Agro, DCA, Plantedyrkning, Plantekongres, Konference

Når kløvergræs er mere end kløver og græs

Urter i kløvergræsmarker kan bidrage positivt til biodiversitet, kulstoflagring, ressourceudnyttelse og udbytte – men det kræver god styring af andelen af urter.

Der er mange forskellige kilder til drivhusgasser fra landbruget. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro, DCA, Plantekongres, Plantedyrkning, Konference

Landbrugets klimagasser er en kompliceret affære

Landbruget bidrager med cirka 20 procent af de samlede danske udledninger af drivhusgasser målt i klimapåvirkning – men det er tal, der er vanskelige at opgøre nøjagtigt.

Kløvergræs som en del af sædskiftet kan bidrage til at holde ukrudtet nede. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro, DCA, Plantedyrkning, Plantekongres, Konference

Fem tips til at begrænse ukrudtet i økologiske marker

Ved at følge fem grundregler kan man begrænse forekomsten af ukrudt i økologiske marker. Lektor Bo Melander, Aarhus Universitet, går i nærmere detaljer med disse forsøgsbaserede men praktiske fif på Plantekongres 2017.

Viser resultater 31 til 35 ud af 111

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste