Nyheder

En temadag om dyrkning af grøn energi som eksempelvis pil finder sted på AU Foulum ved Viborg 5. september. Foto: AU

20.04.2012 | Arrangement

Temadag om dyrkning af grøn energi

Praktisk dyrkning og håndtering af energiafgrøder og biomasse fra landbruget er i fokus, når en række af jordbrugets videninstitutioner samt Viborg Kommune og Viborg Erhvervsråd inviterer til temadag 5. september på AU Foulum ved Viborg.

Bekæmpelse af sygdomme i kartofler er et af de emner, der bliver gennemgået i en ny rapport, som DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har udgivet. Foto: AU

18.04.2012 | Forskning

Rapport gennemgår forsøg med pesticider i landbrugsafgrøder

Resultater fra forsøg med pesticider udført af Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet i 2011 belyses i ny rapport.

Uffe Jørgensen fra Aarhus Universitet medvirker i et tv-indslag om bioenergi. Han peger på biogas og flerårige afgrøder som nogle af løsningerne, der på en og samme tid kan sikre energi og fødevarer. Her ses et oversigtfoto fra AU Foulumgård, hvor der blandt andet arbejdes med energipil. Foto: AU

09.04.2012 | Forskning

Er bioenergi løsningen på klima- og energiudfordringen?

Seniorforsker Uffe Jørgensen fra Aarhus Universitet peger i nyt tv-video på bioenergi som en omdiskuteret løsning på de eksisterende klima- og energiproblemer, som verdenen står med, hvis de rigtige metoder anvendes.

Kartoffelvirus Y er den mest udbredte og tabsgivende virus i kartofler i Danmark. Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt, hvordan forskellige typer af virusset påvirker fem kartoffelsorter. Resultaterne kan ses i den seneste Grøn Viden-publikation.

09.04.2012 | Jordbrug og fødevarer

Kartoffelvirus Y i fem forskellige forklædninger

Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt, hvordan fem forskellige kartoffelsorter påvirkes af fem typer af kartoffelvirus Y. Resultaterne viser, at de fem typer udvikler forskellige symptomer i kartoffelsorterne og med varierende styrke.