Nyheder

Professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet holde nøgleforedraget for tusindvis af kinesere ved Nanjing Agricultural University's 110 års jubilæum.

31.10.2012 | Forskning

AU-professor i front ved 110 års jubilæum i Kina

Båndene mellem Aarhus Universitet og den kinesiske universitetsverden blev styrket, da professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet holdt nøgleforedraget ved Nanjing Agricultural University’s 110 års jubilæum.

Forskere fra Aarhus Universitet har i nyt forskningsprojekt fokus på økologisk svinekød, der fortsat har en lav markedsandel i Danmark. Foto: Janne Hansen, AU

29.10.2012 | Forskning

Forskning skal vise værdien af økologisk svinekød

Forskere fra Aarhus Universitet sætter fokus på kød- og etisk kvalitet i forskningsprojekt, der skal synliggøre potentialer og muligheder med produktion af slagtesvin på friland.

Det er muligt at deltage i et ph.d.-kursus ved Aarhus Universitet uanset hvor man befinder sig. Foto: Janne Hansen

26.10.2012 | Forskning

Verdensomspændende ph.d.-kursus med base i Aarhus Universitet

Det virtuelle klasseværelse er uden vægge og foregår i cyberspace. Studerende og læreren kan befinde sig hvor som helst i verden – men alligevel arbejder de sammen.

Ved brug af modelbaserede analyser vil forskere fra Aarhus Universitet i et nyt forskningsprojekt komme med scenarier og analyser for fremtidens landbrug i Danmark, men også på europæisk plan. Foto: Janne Hansen

18.10.2012 | Forskning

AU bidrager til fremtidens bæredygtige landbrug

Nye visioner og udstikning af pejlemærker for fremtidens landbrug indgår i forskningsprojekt, som har deltagelse fra AU. Forskerne skal blandt andet udvikle avancerede GIS-modeller, der kobler miljø, økonomi og sociale forhold.

Forskere ved Aarhus Universitet arbejder på at bekæmpe ukrudtsplanten ambrosia, der udgør et stigende problem for allergikere i Europa. Foto: AU

12.10.2012 | Forskning

Ukrudtsplante i fremmarch forværrer dagligdagen for allergikere

Selv om udbredelsen af ukrudtsplanten ambrosie fortsat er begrænset i Danmark, så forlænger den pollen-sæsonen for allergikere. Forskere ved Aarhus Universitet arbejder i EU-projekt på at finde strategier til at bekæmpe planten bedst muligt.

Oversvømmelser bliver sandsynligvis mere almindelige i Danmark som følge af klimaforandringer. Foto: Colourbox

10.10.2012 | Forskning

Fremtidens klima er ankommet

En ny bog beskriver på en overskuelig og nærværende vis, hvilke effekter klimaforandringerne fører til – og hvad vi kan gøre for både at mindske klimaforandringerne og tilpasse os dem. Professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, er den ene af bogens to forfattere.

03.10.2012 | Forskning

Europæisk hæder til dansk landbrugsforsker

Sektionsleder John E. Hermansen fra Aarhus Universitet er tildelt en fornem pris af den europæiske forening for husdyrforskning.