Nyheder

Foto: Janne Hansen

27.02.2013 | Forskning

En fjerdedel af offentlig landbrugsjord dyrkes økologisk

En ny rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug giver et overblik over hvordan offentligt ejet landbrugsjord dyrkes.

Græsfrø som rajgræs skal i fremtiden sikres et 30 procent større udbytte med 30 procent færre hjælpemidler. Det er ambitionen i et nyt forskningsprojektet, som forskere ved Aarhus Universitet deltager i. Foto: AU

20.02.2013 | Forskning

Flere græsfrø med mindre miljøbelastning er fremtiden

Forskere ved Aarhus Universitet har modtaget knap 15 millioner kroner til et projekt om græsfrø, hvor udbyttet skal op med 30 procent og anvendelsen af hjælpestoffer ned med 30 procent. Målet er blandt andet at styrke frøbranchens markedsandel på verdensplan.

Forskere ved Aarhus Universitet vil i nyt projekt forsøge at finde en ny eksportsucces på linje med spinatfrø. Den korsblomstrende Pak choi kan være en ny mulig havefrøafgrøde. Foto: Colourbox

18.02.2013 | Forskning

Eksportsucces med spinatfrø skal sikres i nyt forskningsprojekt

Stigende ukrudtstryk truer den danske spinatfrø-produktion, som står for 75 procent af verdens forbrug af spinatfrø. Forskere ved Aarhus Universitet vil i nyt projekt bekæmpe ukrudtet og finde en ny havefrøart, der kan gå spinaten i bedene.

Forskere og laboranter arbejder på at bekæmpe svampesygdommen septoria, som forekommer i hvedemarker og kan resultere i betydelige tab. Forskerne holder løbende øje med om de anvendte sprøjtemidler er effektive over for svampeangreb.

18.02.2013 | Forskning

Kampen mod septoria-svampen

Forskere og laboranter ved AU Flakkebjerg arbejder med bekæmpelse af svampen septoria, som forårsager betydelige tab i hvedemarker. De nuværende svampemidler er begyndt at vise svaghedstegn.