Nyheder

AU Flakkebjerg er hjemsted for afprøvning af forskellige sprøjtemidler. I ny video fortæller seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen om arbejdet med at teste sprøjtemidlerne. Foto: Colourbox

26.03.2013 | Forskning

Sådan tester forskere sprøjtemidler

AU Flakkebjerg er hjemsted for afprøvning af forskellige sprøjtemidler. I ny video fortæller seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen om arbejdet med at teste sprøjtemidlerne.

Resultater fra forskellige planteværnsforsøg herunder afprøvninger med pesticider udført ved AU Flakkebjerg i 2012 er samlet i rapporten ”Anvendelsesorienteret planteværn”.

26.03.2013 | Forskning

Rapport gennemgår resultater fra planteværnsforsøg på AU Flakkebjerg

Resultater fra forskellige planteværnsforsøg herunder afprøvninger med pesticider udført ved AU Flakkebjerg i 2012 er samlet i rapporten ”Anvendelsesorienteret planteværn”, som er udgivet af DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Hovedbygningen, der fra 1921 frem til 1997 rummede Statens plantepatologiske Forsøg, er beliggende i Sorgenfri ved Kgs. Lyngby. Statens plantepatologiske Forsøg kan i år fejre 100 års jubilæum.

26.03.2013 | Arrangement

100 års jubilæum for Statens plantepatologiske Forsøg udgives som publikation

100-året for stiftelsen af Statens plantepatologiske Forsøg markeres med et fagligt arrangement på AU Flakkebjerg 3. april, og indlæggene fra arrangementet udgives i en publikation fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Madspild er spild af ressourcer og med til at belaste miljøet unødigt. Foto: Arkiv

17.03.2013 | Forskning

Spild af mad belaster miljøet

Produktionen af den mad, vi spiser, belaster miljøet. Men den mad, vi ikke spiser, belaster også miljøet i væsentlig grad. Det viser en ny rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.

Hvede indeholder stoffer, der kan forebygge sygdomme. Forskere fra Aarhus Universitet arbejder på at kortlææge disse stoffer med henblik på at fremavle planter med bedre resistens. Foto: Janne Hansen

10.03.2013 | Offentligheden / Pressen

Planter oprustes til bedre selvforsvar

Hvede og andre planter indeholder forsvarsmekanismer mod svampesygdomme og insektangreb. Ved at skabe større indsigt i, hvordan disse mekanismer virker, kan forskere danne grundlag for at fremavle hvede med et endnu bedre selvforsvar.