Nyheder

Forskere fra Aarhus Universitet samt en konsulent fra AgroTech holder i forbindelse med den kommende plantekongres et oplæg om poppelkloner og dyrkning af poppel.  Foto: AU

29.11.2013 | Bioenergi

Udbyttet af poppel er kraftigt påvirket af jordtype og valg af klon

Et treårigt forsøg med dyrkning af forskellige poppelkloner tyder på markant lavere udbytter på sandede jorder end mere frugtbar jord. Forsøgets resultater fremlægges på den kommende plantekongres.

Plantekongressen finder vanen tro sted i Herning Kongrescenter. Bag arrangementet, der de seneste år har haft rekordstor tilslutning, står Videncentret for Landbrug, Københavns Universitet samt Aarhus Universitet. Foto: Søren Tobberup Hansen, AU

22.11.2013 | DCA

Plantekongres 2014 byder på 88 faglige sessioner

Den kommende Plantekongres 2014 har særligt fokus på EU og dansk planteproduktion i flere sessioner, men med 88 faglige sessioner er der noget for enhver med interesse for planteproduktion. Tilmeldingen til kongressen er netop åbnet.

De seneste resultater fra VAP-systemet har ført til, at svampemidlet metalaxyl-M er blevet taget af markedet i Danmark. En række andre pesticider, der er blevet undersøgt på en række testmarker i regi af VAP-systemet, får grønt lys.

18.11.2013 | DCA

Svampemiddel til kartofler tages af markedet

Resultater fra ”Varslingssystemet for Udvaskning af Pesticider til Grundvandet” (VAP) har ført til, at aktivstoffet metalaxyl-M, der er brugt mod skimmel i kartofler, er taget af markedet.

Uden vand trives afgrøder som denne okra i Ghana ikke. Et nyt projekt under ledelse af forskere fra Aarhus Universitet vil udbrede brugen af lavpraktisk og billig kunstvanding. Foto: Mathias Neumann Andersen

01.11.2013 | DCA

Biochar og vand skal løse problemer i Vestafrika

Forskere fra Aarhus Universitet skruer op for høstudbyttet og ned for skovrydningen i Ghana ved hjælp af kunstvanding og produktion af biochar. Resultatet bliver blandt andet øget beskæftigelse, bedre økonomi og renere miljø.