Nyheder

Denne blanding med 26 arter er en del af et demonstrationsprojekt, som Økologisk Landsforening står bag. Det var en af en række demonstrationer, som de besøgende kunne få viden om, da de gæstede temadagen om efter- og mellemafgrøder på AU Foulumgård 26. september.

27.09.2013 | Økologi

300 gæstede temadag om efterafgrøder

En række forsøgs- og demonstrationsprojekter med efter- og mellemafgrøder tiltrak landbrugskonsulenter, landbrugsskoleelever og landmænd fra nær og fjern, da AU Foulumgård lagde jorder til temadag.

Harlekinmariehønen er en eksotisk art i Danmark og kan true den danske bestand af mariehøns. Foto: S. Harding

25.09.2013 | Skadedyr

Ny naturlig fjende opdaget i uønsket mariehøne.

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en ny art rundorm, der lever som parasit i harlekinmariehønen. Mariehønen konkurrerer med andre arter mariehøns i naturen og er en plage i danske hjem om efteråret – men rundormen kan bidrage til at holde bestanden i skak.

I tre små videoer fortæller to konsulenter og en tekniker om udfordringer og muligheder med efterafgrøder. På AU Foulumgård arrangeres en temadag om efterafgrøder 26. september.

23.09.2013 | Plantedyrkning

Temadag om efterafgrøder står for døren

Tre af de medvirkende konsulenter og teknikere ved den forestående temadag 26. september om efterafgrøder på AU Foulumgård fortæller i korte videoer om de forsøg med efterafgrøder, som de besøgende kan opleve.

The surplus of nutrients from agriculture has been decreasing steadily in the past 20 years. Photo: Janne Hansen

11.09.2013 | Forskning

Ny opgørelse af landbrugets næringsstofoverskud

På trods af betydelige udsving i høstudbytter og import af handelsgødning de senere år viser en ny opgørelse for 2011/2012 af landbrugets overskud af kvælstof, fosfor og kalium, at overskuddene stort set er uændret i forhold til gennemsnittet af de seneste fem år.

09.09.2013 | Food

Forskningskroner fra GUDP gik i stor stil til AU-forskere

Forskningsprojekter på Aarhus Universitet om dyrkning af surkirsebær og sødemiddel til fødevareprodukter er blandt dem, som Fødevareministeriets Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har givet økonomisk tilsagn.

Institutleder Erik Steen Kristensen, Institut for Agroøkologi, styrker sit institut med udnævnelsen af flere nye professorer. Foto: Janne Hansen, AU

03.09.2013 | Forskning

Turbo på forskningen i agroøkologi

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet opruster sin forskningsindsats med oprettelse af flere nye professorater.

På AU Foulumgård arrangeres 26. september en temadag om efter- og mellemafgrøder.

02.09.2013 | Arrangement

Forsøg udføres på Foulumgård med efterafgrøder i majs og vårbyg

I to videoer forklarer driftsleder på AU Foulumgård, Jens Bonderup Kjeldsen, om nogle af de forsøg, der fremvises i forbindelse med en temadag om efter- og mellemafgrøder, som foregår 26. september.