Nyheder

Et nyt forskningsprojekt vil give landbruget muligheden for at behandle markerne på grundlag af markernes individuelle egenskaber og forhold. Foto: Janne Hansen

29.06.2015 | DCA

Fremtidens landbrug kombinerer bæredygtighed med produktivitet og effektivitet

Forskere fra Aarhus Universitet er involveret i et projekt med et budget på knapt 100 mio. kr., der vil gøre landbruget klar til en fremtid, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med intensiv, effektiv og produktiv planteproduktion.

Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt de modeller, der bruges til at følge pesticiders skæbne på landbrugsjorden, med fokus på danske forhold. Foto: Janne Hansen

25.06.2015 | DCA

Pesticiders skæbne kortlægges

Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt de metoder, der kan bruges til at undersøge, hvad sker der med pesticider på landbrugsjorden. Fokus er på optagelse, nedbrydning og transport af pesticiderne til vandmiljøet.

Der er forskel på klimaaftrykket i kødproduktionen afhængig af produktionsform. Skotske Højlandskvæg har en positiv effekt på biodiversiteten. Foto: Colourbox

08.06.2015 | DCA

Bøffer fra malkekvæg er mere klimavenlige end dem fra kødkvæg - omvendt er kødkvægsbøffer gode for naturen

Produktion af oksekød påvirker klimaet, miljøet og biodiversiteten – men påvirkningerne afhænger af, hvordan kødet produceres. Der ligger et stort potentiale i at reducere miljøbelastningen pr. kg produceret kød ved at øge udnyttelsen af slagtedyrets spiselige biprodukter.