Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

I en redegørelse konkluderer forskere, at det ikke er sandsynligt, at honningbier i deres nuværende tæthed og fordeling skulle udgøre en generel fare for vilde bier i Danmark. Foto: Per Kryger

22.03.2019 | DCA

Debat om honningbier kontra de vilde bier

Efter ønske fra Landbrugsstyrelsen har forskere fra Aarhus Universitet gennemgået den eksisterende litteratur om mulig fødekonkurrence mellem honningbier og vilde bier.

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt til professor i plantepatologi. Foto: Jesper Rais

06.03.2019 | Agro

Ny professor i plantepatologi ved Aarhus Universitet

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mælkeproduktion påvirker mere end blot klimaet - også eksempelvis biodiversitet og jordens kulstoflagring påvirkes. Foto: Colourbox

06.03.2019 | Agro

Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet

Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.

Marie Trydeman Knudsen fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet. Foto: Janne Hansen

27.02.2019 | Agro

AU-forsker er nyt medlem af Klimarådet

Forsker Marie Trydeman Knudsen, Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet.

Forskere fra Institut for Agroøkologi arbejder med syv forskellige fremtidsscenarier fra kvægbedrifter. Foto: Jesper Rais

22.02.2019 | Agro

Forskere beskriver syv mulige scenarier for fremtidens kvægbedrifter

Forskere fra Aarhus Universitet har kigget ind i krystalkuglen og opstillet syv mulige scenarier for fremtidens malkekvægbrug baseret på input fra branchen.

Langt størsteparten af affaldsprodukterne fra fødevareindustrien i Danmark bliver genanvendt til forskellige formål. Foto: Colourbox

12.02.2019 | Food

Fødevareaffald bliver genanvendt

Fødevareindustrien er god til at anvende fødevareaffald på forskellige måder, så det, der rent faktisk går til spilde, er begrænset. Det gælder især for animalske produkter.

Græs og kløver kan bruges til eksempelvis proteinfoder via bioraffinering. Foto: Colourbox

12.02.2019 | Agro

Et nyt dansk-svensk projekt har fokus på græs og grøn bioraffinering

Et nyt udviklingsprojekt, Green VALLeys, har fokus på flerårige afgrøder i form af græs og kløver, som kan blive råmateriale til bioraffinering og højkvalitetsproteinfoder samt være en nøgle til et mere bæredygtigt landbrug.

Grøn biomasse rummer et stort potentiale som alternativ til traditionelle proteinkilder. Hør mere om fremtidsperspektiverne på konferencen i juni 2019. Foto: Anders Trærup, AU Foto

31.01.2019 | DCA

Stor konference om cirkulær bioøkonomi på Aarhus Universitet

Vær med når konferencen Circular Bioeconomy Days sætter fokus på udviklingen af fremtidens cirkulære bioøkonomi.

Kartoffelbrok er en skadelig svampesygdom, der er på listen over EU-karantæneskadegører. Foto: Wikimedia

29.01.2019 | Agro

Resistens mod kartoffelbrok overvåges løbende

Selvom kartoffelbrok er en sygdom, der yderst sjældent ses i Danmark, holder myndighederne og forskere fra Aarhus Universitet alligevel et vågent øje med kartoflernes modstandsdygtighed over for den skadelige svampesygdom.

Der er behov for radikale omlægninger i både fødevareforbrug og fødevareproduktion. Foto: Janne Hansen

24.01.2019 | DCA

Klimakonference: Fødevarer i et ændret klima

Landbrug, virksomheder, forbrugere og samfund har et fælles ansvar for fødevarernes klimabelastning. Aarhus Universitets interdisciplinære center for klimaforandringer, iClimate samler nu aktørerne til en diskussion om løsningerne. Det sker på en konference i Eigtveds Pakhus den 18. marts.

Viser resultater 31 til 40 ud af 261

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste