Agroecology Europe er lanceret

Forskere fra Aarhus Universitet er blandt forskere fra 10 forskellige lande, der har stiftet en ny europæisk organisation, der sigter mod at fremme agroøkologi.

11.02.2016 | Janne Hansen

En ny europæisk forening til fremme af agroøkologi er stiftet. Foto: Janne Hansen

Agroecology Europe, en ny europæisk forening, der har til formål at fremme agroøkologi, blev sat i verden den 27. januar 2016 i Graux Estate, Belgien med deltagelse af 19 grundlæggere fra 10 lande. Aarhus Universitet er blandt grundlæggerne af den nye organisation.

Agroecology Europe ønsker at sætte agroøkologi højt på den europæiske dagsorden for bæredygtig udvikling af jordbrugs- og fødevaresystemer. Den ønsker at fremme interaktion mellem forskning, praksis og samfundet ved at facilitere videndeling og handling. Den nye organisation vil skabe et inkluderende europæisk samfund af fagfolk, brugere og agroøkologi-interessenter fra samfundet.

Agroecology Europe er åben for alle enkeltpersoner, grupper og institutioner, som er interesserede i at fremme agroøkologi og vil definere sin dagsorden via deres deltagelse. Et website er under udarbejdelse og bliver lanceret snarest.

Foreningens grundlæggere er følgende:

Belgien: Alain Peeters (RHEA Forskningscenter), Elisabeth Simon (Graux Estate pilotfarm), Pierre Stassart (Liège Universitet), Alexis de Liedekerke, Florian Delespesse

Tjekkiet: J. Moudrý (South Bohemia Universitet)

Danmark: Jørgen Eriksen (Aarhus Universitet)

Frankrig: Stéphane Bellon (INRA Ecodéveloppement), Alexander Wezel (ISARA-Lyon).

Tyskland: Maria Finckh (Kassel-Witzenhausen Universitet), Marcos A. Lana (Leibniz Center for Forskning i Landbrugslandskab, ZALF), Sabine Zikeli (Hohenheim Universitet)

Italien: Paolo Bàrberi (Scuola Superiore Sant’Anna-Pisa), Paola Migliorini (University for Gastronomisk Forskning)

Spanien: F. Xavier Sans Serra (Barcelona Universitet), Eva Torremocha (IFOAM-Organics International)

Sverige: Erik Steen Jensen (Sveriges Landbrugsuniversitet)

Holland: Jeroen Groot (Wageningen Universitet)

Storbritannien: Michel Pimbert (Coventry Universitet)

Den første bestyrelse er valgt til at igangsætte og styre udviklingen af Agroecology Europe i de kommende måneder.  Dens medlemmer er: Stéphane Bellon (formand), Alexander Wezel (næstformand), Alain Peeters (sekretær), Paolo Bàrberi, Paola Migliorini, Eva Torremocha og Sabine Zikeli.

Har du lyst til at tilkendegive din interesse i Agroecology Europe, er du velkommen til at sende en e-mail til sekretæren på alain.peeters@agroecology-europe.org.

Yderligere oplysninger (i Danmark): Professor Jørgen Eriksen, Institut for Agroøkologi, e-mail: jorgen.eriksen@agro.au.dk, telefon 8715 7672, mobil: 5168 0554

Agro, DCA