Flere vil læse Agrobiologi

Antallet af ansøgere til bacheloruddannelsen i Agrobiologi på Aarhus Universitet er steget igen i år.

10.07.2015 | Nina Hermansen

Jordbrug, natur og miljø - samlet i et. Det er opskriften på bacheloruddannelsen i agrobiologi. Arkivfoto: Lars Kruse/AU.

I forhold til sidste år er antallet af ansøgere til bacheloruddannelserne på Aarhus Universitet steget – og det er ikke mindst hovedområdet Science and Technology, der trækker læsset.

Science and Technology har i år modtaget 4669 ansøgninger og kan dermed bryste sig af en stigning i antallet af ansøgninger på 17 procent i perioden 2012-2015.

En af de uddannelser, der har fremgang, er bacheloruddannelsen i Agrobiologi, hvor de studerende har fokus på at udvikle et bæredygtigt og effektivt landbrug i samspil med natur og miljø. Ansøgertallet er næsten fordoblet siden 2012 og er det højeste, siden uddannelsen (tidl. Jordbrug, Fødevarer og Miljø) blev udbudt første gang i 2008.

Der er ganske vist tale om små forskydninger, men i år har uddannelsen modtaget 102 ansøgninger mod 81 sidste år. Heraf har 38 ansøgere denne uddannelse som 1. prioritet – stort set samme antal som sidste år, hvor dette tal var 36.

Alle ansøgere får besked på, om de er optaget på uddannelsen 30. juli.

Er der fortsat ledige pladser efter 30. juli, vil disse blive slået op på oversigten over ledige pladser

Det er stadig muligt at søge om plads på Aarhus Universitets kandidatuddannelser i Agrobiologi (Husdyrsundhed og -velfærd), Agrobiologi (Planteernæring og -sundhed), Agrobiologi (Økologisk jordbrug), Agro-Environmental Management (Jordbrug, natur og miljø) samt Molekylær ernæring og fødevareteknologi. Der er ansøgningsfrist 3. august, med start i september.

Læs mere om AUs uddannelser inden for fødevarer og jordbrug

Kandidat

DCA, Agro