Aktuelt

Forkullet malt fra Vikingetiden fundet ved Hundborg i Danmark. Foto: Peter Steen Henriksen - Nationalmuseet.

26.07.2021 | Agro

Plantegenetik lærer os om spelt og gammelt øl

En hvedemutant fundet ved et lykketræf og korn bevaret siden oldtiden hjælper os med at lære om fortiden og giver muligheder for at skabe ny viden til glæde for fremtiden.

26.07.2021 | Agro, DCA

Bedre grundlag for at reducere og dokumentere klima- og miljøbelastningen fra produktion af grisekød

En videnskabelig artikel beskriver mulighederne for at udvikle det faglige og tekniske grundlag for at reducere klima- og miljøbelastningen fra grisekød hos både primærproducenter og slagterier. Forskningen gør det muligt at beregne kødprodukternes klima- og miljøbelastning ud fra aktuelle produktionsdata.

20.07.2021 | DCA, Agro

CBIO i P1 Orientering: Græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer

I P1 Orientering fortæller Uffe Jørgensen, leder af CBIO, hvordan græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer. Lyt med i udsendelsen fra 19. juli fra ca. 42:40.

Kalkning af mark på forsøgsstation Aaskov. Foto: Henning Carlo Thomsen.

19.07.2021 | Agro

Metoder til at mindske udledning af lattergas

Drivhusgasser fra landbruget skal mindskes. Det kan gøres på mange måder, her har forskere fra Institut for Agroøkologi to bud på måder at reducere udledningen af lattergas fra landbrugsjord

Honningbi i oregano. Foto: Claus Rasmussen

13.07.2021 | Agro

Insekter, bier og planter i samspil

Bestøvere er nødvendige, store dele af landbruget og verdens fødeproduktion er stærkt afhængige af bestøvende insekter. Alligevel falder antallet af vilde bestøvere, men der er stadig noget, som kan gøre for at stoppe udviklingen. Det kræver nye dyrknings- og biavlsstrategier, men det kan lade sig gøre.

Viser resultater 1 til 5 ud af 451

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste