Foto: Søren Kjeldgaard - AU Foto

03.12.2019 | Forskning, Agro, DCA

Nationale emissionsfaktorer for lattergas

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES vil i et nyt projekt skabe grundlag for nye nationale emissionsfaktorer for lattergas fra kvælstofgødning og sædskifter, og dermed også levere et grundlag for at opgøre effekten af strategier for reduktion af drivhusgasudledning i landbruget.

Foto: Lise Balsby, AU Kommunikation

03.12.2019 | Forskning, DCA, Agro

Efterafgrøder for klimaets skyld

Efterafgrøder har igennem flere år været brugt som virkemiddel til at reducere udvaskningen af kvælstof fra dansk landbrug. Nu vil et hold af forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES kvantificere potentialet for anvendelse af efterafgrøder og grøngødning som klimavirkemiddel.

Foto: Søren Kjeldgaard - AU Foto

03.12.2019 | Forskning, Agro, DCA

Klima- og miljøeffekter af nitrifikationshæmmere

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES samarbejder i et nyt projekt om at undersøge nitrifikationshæmmeres effekt på lattergasemission under danske forhold, samt hvilken effekt nitrifikationshæmmere har på jordbundens organismer.

Ved kultivering af lavbundsjorde nedbrydes det organisk bundne kulstof. Foto: Mogens Greve

21.11.2019 | DCA, Agro

For lavt estimat for udbredelsen af kulstofrige landbrugsjorde

Der har været anvendt et for lavt estimat af udbredelsen af kulstofrige landbrugsjorde i Danmark. I det hidtidige estimat var det angivet at der er 108.000 ha kulstorrige landbrugsjorde i Danmark. I det korrigerede estimat er der tale om ca. 171.000 ha.

Et nyt projekt vil undersøge, hvordan landmænd vil kunne bruge kvægsædskifter med større andel af græs som virkemiddel til at øge kulstoflagringen. Foto: Jesper Rais

19.11.2019 | Forskning, Agro, DCA

Græs i sædskiftet er godt for klimaet

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES vil i et nyt projekt undersøge om det er muligt via optimering og udvikling af kvægsædskifter at øge kulstoflagring i jorden og reducere udledning af klimagasser. Projektet er en del af Miljø- og Fødevareministeriets klimaforskningsprogram.

Viser resultater 1 til 5 ud af 267

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste