Foto: I 2018 vandt et dansk hold førstepræmien på 1000 euro.

02.04.2020 | Talentudvikling, Agro

Deltag i Biobased Innovation Student Challenge Europe!

Vil du designe en kreativ, biobaseret løsning i et tværfagligt hold med andre studerende? Så kan du nu tilmelde dig Biobased Innovation Student Challenge Europe.

Foto: Johannes Lund Jensen. Øjeblikket, hvor Johannes Lund Jensen fik sin ph.d.-grad via Skype.

01.04.2020 | Navne , Agro, DCA

Ph.d.-forsvar online for første gang – det gik strålende

Med bare 11 tilhørere heraf fire vejledere, to opponenter, en ordstyrer, en ægtefælle og to små børn modtog Johannes Lund Jensen som den første nogensinde ved Institut for Agroøkologi sin Ph.d.-grad efter at have gennemført sit forsvar online.

Foto: Bioreaktor med træflis ved Haderslev. Finn Plauborg.
Figur 1: Placering af seks nye bioreaktorer i forskellige danske georegioner.

31.03.2020 | Agro, DCA

Første års resultater fra seks ny bioreaktorer med træflis

Der er et stort behov for nye virkemidler til at reducere kvælstofudledningen til vandmiljøet. Nye resultater fra Aarhus Universitet viser, at mellem 29 og 49 af procent af kvælstof fjernes, når drænvand ledes gennem en bioreaktor med træflis. Dette skal dog bekræftes i flere undersøgelser.

Foto: Janne Hansen

30.03.2020 | Forskning, Agro, DCA

Computermodel kan bestemme mineraliseringen af kvælstof fra efterafgrøder

Reduceret udvaskning og forbedret tilgængelighed af kvælstof er blandt nogle af de fordele, man kan opnå ved at have efterafgrøder på sine marker. En ny model bygget af forskere fra Institut for Agroøkologi kan bestemme mineraliseringen af efterafgrøder, og når den er knyttet til en bestemt agroøkosystemmodel, tillader den en forbedret estimering…

Foto: Henning Thomsen

30.03.2020 | Forskning, Agro, DCA

Biokul som kilde til fosfor på danske marker

Pyrolyse ved biogasanlæg er ikke alene kilde til bæredygtig og klimavenlig energi, men restproduktet fra pyrolysen, biokul, kan udover at binde kulstof også fungere som fosforgødning på landbrugets marker.

Viser resultater 1 til 5 ud af 296

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste