Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Honningbi i oregano. Foto: Claus Rasmussen

13.07.2021 | Agro

Insekter, bier og planter i samspil

Bestøvere er nødvendige, store dele af landbruget og verdens fødeproduktion er stærkt afhængige af bestøvende insekter. Alligevel falder antallet af vilde bestøvere, men der er stadig noget, som kan gøre for at stoppe udviklingen. Det kræver nye dyrknings- og biavlsstrategier, men det kan lade sig gøre.

Foto: Muhammad Javaid Akhter

08.07.2021 | Agro

Økologisk ukrudtsbekæmpelse og opblomstring af et ny super ukrudt

Hvordan påvirker det jorden, når den økologiske landmand bekæmpe ukrudt mekanisk? Og hvornår på sæsonnen er det bedst at bekæmpe? Og er landbrugsproduktionen truet af en ny superukrudt?

Foto: Lars Kruse, AU

08.07.2021 | DCA, Agro

Åbent Hus: Fremtidens proteinfoder skal komme fra græs

Forskningsprojekterne GO-GRASS og GRØNBIORAF undersøger hvordan græsprotein kan blive bæredygtigt alternativ til importeret soja. Den 24. august holder projekterne et åbent hus-arrangement på Aarhus Universitet i Foulum, hvor alle interesserede er velkomne.

Foto: Colourbox

07.07.2021 | Agro, Forskning, DCA

Maskinlæring skaber veje til bedre vurdering af landbrugsjordens egnethed

En sammenligning af kort over jordens egnethed for specialafgrøder produceret ved hjælp af maskinlæring og en mekanistisk afgrødemodel giver anledning til at gentænke begrebet ”egnethed” og måske endda erstatte det med de to begreber: naturlig egnethed og socioøkonomisk egnethed.

Foto: Colourbox

07.07.2021 | Agro, Forskning, DCA

Plantebaseret farvestof fra gulerødder kan erstatte syntetisk farve i fremtidens fødevarer

Forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fundet en metode, hvorpå man kan aktivere mekanismer i orange gulerødder, så de producerer mere anthocyanin farvestof, som kan erstatte syntetisk fremstillede farvestoffer i fødevarer. Det giver nye muligheder for at erstatte syntetisk fremstillede farvestoffer med…

Viser resultater 6 til 10 ud af 452

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste