Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Lars Kruse, AU Foto

07.07.2021 | Agro, DCA

Flere græsmarker kan give bedre klima og miljø

Græsmarker kan reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og næringsstoffer. Og sammen med nyudviklede bioraffineringsteknologier giver græsmarkerne grobund for nye bæredygtige produkter; bl.a. grøn protein som kan erstatte importeret soja. Et nyt forskningsprojekt skal gøre det muligt at høste gevinsterne.

07.07.2021 | DCA, Agro

Roapmap til fremtidens grønne omstilling af landbrug og fødevaresystemer

Danmark har et solidt udgangspunkt inden for jordbrug og fødevareproduktion, og har således en solid position til de næste årtiers indsats på vejen mod den grønne omstilling. Et ambitiøst og tværfagligt projekt trak flere hundrede tilhørere til, da det blev præsenteret i slutningen af juni af KU, DTU, SEGES og AU, der i samarbejde med forskere fra…

Foto: Janne Hansen

05.07.2021 | Agro, DCA

Ny designmanual for minivådområder med filtermatrice

Drænvand fra marker kan ledes igennem et biofilter med organisk materiale, også kendt som et minivådområde med filtermatrice, med henblik på at reducere kvælstofindholdet - og dermed er det muligt at skåne vandmiljøet. Men hvordan skal dette skrues sammen for at få det bedste resultat? Det kan du læse i en ny designmanual fra Aarhus Universitet.

Foto: Colourbox

02.07.2021 | Agro

Tilbageblik på bekæmpelse af septoria og pesticidresistens i Danmark

Få et overblik over det seneste års udgivelser omkring bekæmpelse af septotia, anti-resistens strategier, samt et overblik over pesticid-resistens billedet i Danmark.

24.06.2021 | Nyhed, Agro, DCA

Folkemøde 2021 – Lavbundsjordenes X-faktor i klimakampen

Danmark vil reducere CO2 udledningen med 70% til 2030. Det betyder, at vi har travlt! Men måske findes der en gamechanger i landbruget, nemlig de såkaldte lavbundsjorde. Men hvad er det, og hvorfor er det vigtigt? Og hvorfor er noget, der egentlig lyder ret simpelt faktisk ret svært?

Viser resultater 11 til 15 ud af 452

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste