Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at det kræver et betydeligt mindre areal at brødføde en person, der spiser klimavenligt end en person, der indtager en gennemsnitlig dansk kost. Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA, Agro, Plantebaseret kost

En klimavenlig kost fylder mindre i landskabet

Det kræver et betydeligt mindre areal at brødføde en person, der følger Fødevarestyrelsens nye klimakostråd, end at brødføde en person, der spiser en gennemsnitlig dansk kost. Forklaringen skal især findes i en ændret andel af vegetabilske og animalske fødevarer men også i en ændret sammensætning af fødevarer inden for hver af de to hovedgrupper.…

Foto: Shuxuan Jing

19.05.2021 | Agro, Navne , DCA, Ph.d.-forsvar, Plantedyrkning

Ph.d.-forsvar: Er manglende bestøvning årsagen til det lave frøudbytte i rødkløver?

Frøproduktion af rødkløver er i høj grad afhængig af humlebiers bestøvning. Bestøvningsforhold under markbetingelser er komplekse.

Foto: DFF logo

07.05.2021 | Agro, Bevilling

38 mio. kr. fra DFF til forskning på Technical Sciences

Danmarks Frie Forskningsfond bevilger 38 mio. kr. til 11 forskningsprojekter på Technical Sciences, herunder projekter på Institut for Agroøkologi.

Kalkning af mark på forsøgsstation Aaskov. Foto: Henning Carlo Thomsen.

05.05.2021 | Agro, Forskning, DCA

Kalkning af sur jord reducerer udledning af lattergas og øger udbyttet

Forskere fra Aarhus Universitet og det norske universitet for biovidenskab har fundet ud af, at når landmænd anvender kalk på sure marker, kan de ikke kun øge afgrødeproduktionen, men også reducere udledningen af lattergas samt øge jordens kapacitet til at oxidere metan. Der kan med andre ord bidrage til afbødning af klimaændringer.

Honningbi i oregano. Foto: Claus Rasmussen

28.04.2021 | Agro, Forskning, DCA

Forskere evaluerer konkurrencen om fødeplanter mellem honningbier og øvrige bier i Danmark

Fødeoverlap og rødlistestatus kan være med til at guide handlingsplaner og forvaltning af bier i naturområder i Danmark, viser ny forskning fra førende europæiske biforskere blandt andet fra Aarhus Universitet.

Viser resultater 36 til 40 ud af 452

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste