Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox

25.11.2020 | DCA, Agro

Brasilianske forskere og virksomheder præsenterer agrotech-løsninger

Et nyt innovationssamarbejde, som involverer Aarhus Universitet og det brasilianske landbrugsuniversitet ESALQ, har set dagens lys. På et webinar, som finder sted den 1.-3. december, præsenterer brasilianske forskere og virksomheder nye løsninger til agrotech-industrien.

Foto: Colourbox

19.11.2020 | Forskning, Agro, DCA

Kortlægning af resistens mod pesticider

For at få et bedre indblik i udviklingen af ukrudtets resistens mod herbicider, har forskere fra Aarhus Universitet opdateret resistensbilledet i et nyt notat til Miljøstyrelsen.

Foto: Jakob Rafn

16.11.2020 | Ph.d.-forsvar, Agro, DCA

Ph.d.-forsvar: PoN – et SOS for bæredygtighed

Igennem sit Ph.d. studie udforsker Jakob Raffn et af vor tids fundamentale paradokser, navnlig at ’samfund på trods af øget viden omkring bæredygtighed ikke bliver bæredygtige’. De økonomiske-, videnskabelige-, politiske-, teknologiske-, og filosofiske systemer med flere, udgør tilsammen samfundets operativsystemer (SOS). Da disse i deres…

Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

11.11.2020 | Forskning, Agro, DCA

Nyt automatiseret system til klassificering af terronregioner

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har udviklet et system til terronklassificering på forskellige skalaer baseret på data om klima, jord og terræn. Det kan bruges til at klassificere og kortlægge terronregioner i bl.a. Danmark.

Foto: Henning Thomsen, Institut for Agroøkologi

05.11.2020 | DCA, Agro, DCA Tema, Plantedyrkning

Omlægning til økologi har faldende effekt på landbrugets kvælstofudvaskning

Stramninger i kravene til det konventionelle landbrug har reduceret forskellen i kvælstofudvaskning fra konventionelt og økologisk landbrug.

Viser resultater 46 til 50 ud af 409

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste