Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Anders Trærup, AU Foto

03.09.2020 | DCA, Agro, Anis

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Viborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Aarhus Universitet og Viborg Kommune sætter fokus på brug af viden fra og udvikling af Aarhus Universitets afdeling i Foulum og et styrket samarbejde mellem det stærke juridiske miljø i Viborg og jurastudiet i Aarhus.

Foto: Ingrid Kaag Thomsen

02.09.2020 | DCA, Agro

Virkemidler til reduktion af kvælstofbelastning af vandmiljøet

Et opdateret og udbygget katalog giver en oversigt over virkemidler, der kan reducere landbrugets udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Foto: AU Foto

26.08.2020 | Navne , DCA, Agro

Professor med i fagpanel bag borgerting om den grønne omstilling

Som en del af regeringens nye klimalovgivning skal der nedsættes et borgerting med 99 tilfældigt udvalgte danske borgere. AU-professor Jørgen E Olesen er i den kommende tid en del af det fagpanel, der skal kvalificere de emner, borgertinget behandler.

Forsøgene sammenligner forskellige konventionelle og økologiske dyrkningssystemer. Foto: Lars Kruse, AU

18.08.2020 | DCA, Agro, Økologi

Markante forskelle i økologiske dyrkningssystemers drivhusgasbalance

Forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har via to langvarige markforsøg i Danmark og Schweiz fundet, at drivhusgasbalancen varierer betydeligt mellem forskellige økologiske dyrkningssystemer.

Forskernes håb er, at der udvikles en app, så landmænd over hele verden kan bruge smartphone til at vurdere indholdet af kvælstof i deres afgrøder. Foto: Colourbox

18.08.2020 | DCA, Agro

Brug din smartphone til at tjekke afgrødens behov for kvælstof

Et hold af forskere med deltagelse fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har undersøgt mulighederne for at bruge droner eller smartphones til at vurdere afgrøders behov for kvælstofgødning.

Viser resultater 46 til 50 ud af 379

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste