27.01.2020 | Forskning
Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra Københavns Universitet om udvikling af systemanalyser, der kan klimaoptimere en omstilling af fødevareproduktionen og biomasseanvendelsen i det danske landbrug.
27.01.2020 | Forskning
Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fundet en metode til at vurdere efterafgrøders effekt på kvælstofudvaskning ved at bruge vegetationsindeks, der kan måles fra satellitter og droner.
22.01.2020 | Forskning
Forskere fra Aarhus Universitet vil sammen med kollegaer fra Københavns Universitet lave nye afgrøder ud af vilde planter. Klimaforandringerne og en øget befolkning gør det bydende nødvendigt at finde alternativer til de afgrøder, der i dag brødføder jordens beboere. Novo Nordisk Fonden har bevilget 60 millioner kroner til forskningsprojektet, som…
20.01.2020 | Forskning
En oversvømmelse kan ødelægge en kartoffelhøst på bare 24 timer. Men ved at forstå planternes forsvarsmekanismer er det muligt at skabe mere dyrkningssikre afgrøder, der tåler at blive oversvømmede. Et internationalt forskerhold med deltagelse af lektor Kim Hebelstrup fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet arbejder på at gøre planter…
15.01.2020 | DCA
Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.
07.01.2020 | Forskning
Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt forsuret gylles effekt på springhaler - en indikator for jordkvalitet.
07.01.2020 | Agro
En ny rapport fra det unikke danske varslingssystem for pesticider viser, at ud af 24 testede stoffer, blev ni ikke fundet i grundvandet efter sprøjtning, men 11 stoffer blev detekteret og tre af dem lå over grænseværdien.