Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Md Maniruzzaman Sikder

31.05.2021 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Mekanismerne bag plante-nematode-interaktioner?

Mekanismerne bag plante-nematode interaktioner i naturlige omgivelser er stort set ukendte, da ​​vores nuværende viden kommer fra in vitro-bioassays.

31.05.2021 | DCA

Webinar om grøn omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion

Mere end 200 forskere har givet deres bud på den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. I den anledning inviterer Aarhus Universitet sammen med SEGES og de øvrige danske universiteter til webinar om det nye Roadmap for klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion.

Foto: Claus Rasmussen

26.05.2021 | Agro

"Hvad ville der ske, hvis alle bierne uddøde?" Biforsker svarer på spørgsmål fra Videnskab.dk

Spørgsmålet blev stillet af 12-årige Alberte, og senior forsker Per Kryger giver i en artikel på videnskab.dk et indblik i, hvad der ville ske, hvis alle bier forsvandt. Han giver også et trick til, hvad især børn kan gøre for at hjælpe bierne med at overleve.

Foto: Lars Kruuse - AU Foto

26.05.2021 | Agro

Ni anbefalinger til implementering af flere vådområder i fremtiden

Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har sammenlignet vådområdeprogrammer i Danmark og Sverige igennem de seneste 35 år. Det har givet ni anbefalinger for en forbedret implementering af vådområder.

Unge nematoder. Foto: Md Maniruzzaman Sikder

26.05.2021 | Agro

Planter kan skræmme skadelige nematoder væk

Ved hjælp af nogle ganske særlige stoffer kaldet benzoxazinoider, kan planter som for eksempel majs skræmme bestemte arter af planteparasitiske nematoder væk fra rødderne. Planter har med andre ord sit helt eget forsvarssystem, som forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har undersøgt.

Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

Forskning og den grønne omstilling

En virtuel konference sætter fokus på forskning og rådgivning, som bidrager til at løse klimaudfordringen, forbedre vandmiljøet og styrke biodiversiteten.

NuReDrain virtuel konference d. 1. juni 2021.

20.05.2021 | Agro

Virtuel konference: Hvordan filtreres kvælstof og fosfor fra landbrugsvand?

Kom med til en virtuelle konference, som er organiseret af NuReDrain. Her møder du en række spændende indlægsholdere fra blandt andet Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Ghent University og Rostock University. Med fokus på den nyeste viden vil de gøre dig klogere på, hvilke filtersystemer, der bedst kan forhindre kvælstof og fosfor i at…

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at det kræver et betydeligt mindre areal at brødføde en person, der spiser klimavenligt end en person, der indtager en gennemsnitlig dansk kost. Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

En klimavenlig kost fylder mindre i landskabet

Det kræver et betydeligt mindre areal at brødføde en person, der følger Fødevarestyrelsens nye klimakostråd, end at brødføde en person, der spiser en gennemsnitlig dansk kost. Forklaringen skal især findes i en ændret andel af vegetabilske og animalske fødevarer men også i en ændret sammensætning af fødevarer inden for hver af de to hovedgrupper.…

Foto: Shuxuan Jing

19.05.2021 | Agro

Ph.d.-forsvar: Er manglende bestøvning årsagen til det lave frøudbytte i rødkløver?

Frøproduktion af rødkløver er i høj grad afhængig af humlebiers bestøvning. Bestøvningsforhold under markbetingelser er komplekse.

Foto: DFF logo

07.05.2021 | Agro

38 mio. kr. fra DFF til forskning på Technical Sciences

Danmarks Frie Forskningsfond bevilger 38 mio. kr. til 11 forskningsprojekter på Technical Sciences, herunder projekter på Institut for Agroøkologi.

Viser resultater 1 til 10 ud af 11

1 2 Næste