13.01.2021 | DCA
Som forbruger kan man gøre en stor forskel for klimaet gennem sin kost. Nu kan man hente inspiration til netop det i de nye officielle kostråd, som for første gang indeholder anbefalinger til at mindske klimaaftrykket fra kosten. Bag rådene ligger blandt andet viden fra Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet om de enkelte fødevarers…
13.01.2021 | Forskning
Resultater fra årets VAP-rapport viser, at størstedelen af de testede pesticider og nedbrydningsprodukter i perioden 2017-2019 ikke udvaskede til grundvandet ved regelret anvendelse på marker. Af de 32 testede stoffer blev to stoffer – pesticidet propyzamid og nedbrydningsproduktet 1,2,4-triazol – fundet i grundvandet over kravværdien på 0,1 μg/L
04.01.2021 | Ph.d.-forsvar
I løbet af sine ph.d.-studier har Doline Fontaine undersøgt muligheden for at genanvende næringsstofferne kvælstof (N) og svovl (S) i organiske reststoffer som gødning til afgrøder. For at nedsætte forbruget af ikke-vedvarende ressourcer og samtidig opretholde afgrødeudbyttet og jordbundsfertiliteten er der behov for at finde tilstrækkelige…
04.01.2021 | Ph.d.-forsvar
Standard jord Fosfor (P) test anvendes rutinemæssigt til at estimere størrelsen af de agronomiske eller miljømæssigt relevante jord-P-puljer.
16.12.2020 | Forskning
I et samarbejde mellem forskere på Nationalmuseet og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg, er det lykkedes at udvikle en metode til at påvise maltning af korn på forkullede kornkerner fra oldtiden. Hermed bliver det muligt at påvise, om man har brygget øl helt tilbage i bondestenalderen.
16.12.2020 | Forskning
Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har ved et lykketræf opdaget en mutation, der gør hvede speltlignende.
16.12.2020 | Forskning
Forskere fra Aarhus Universitet har testet brugen af satellit- og dronebilleder til at undersøge og forudsige kvælstof- og vandbehov hos kartofler dyrket i Danmark.
11.12.2020 | Ph.d.-forsvar
I sit PhD studie har Muhammad Javaid Akhter undersøgt ukrudtsarten Vulpia myuros biologi og bekæmpelse. Vulpia myuros er en forholdsvis ny ukrudtsart i danske marker. Viden om dens Vulpia myuros biologi er nødvendig for at udvikle effektive integrerede ukrudtsbekæmpelsesstrategier. Muhammad Javaid Akhter undersøgte Vulpia myuros fænologi,…
09.12.2020 | Agro
Den 12. – 15. januar 2021 er der ”Planter i fokus”. Her vil mere end 20 webinarer give faglig viden til plantebranchen.
29.11.2020 | Agro
Der er stor interesse for natur- og miljøvenlig plantedyrkning. Det viste engagementet på et webseminar, hvor forskere fra Aarhus Universitet fremlagde resultater og konklusioner fra en vidensyntese om dyrkningssystemet Conservation Agriculture.