Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

En ny rapport fra DCA beskriver de seneste resultater fra forsøgene vedrørende plantebeskyttelse. Foto: Uffe Pilegaard Larsen

16.05.2019 | Agro

Rapport giver aktuelt overblik over plantebeskyttelse

En ny DCA-rapport om anvendt plantebeskyttelse fremlægger resultater vedrørende afprøvning af pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Vandrådene er med til at udpege vandløb i forbindelse med implementering af Vandrammedirektivet. Foto: Janne Hansen

16.05.2019 | Agro

Vandrådene leverede resultater, men samarbejdet var ikke optimalt

Uenighed om uklare formål har været en af udfordringerne for de danske vandråd, som dog alligevel har leveret nye og nyttige oplysninger til Miljøstyrelsen.

Du kan høre meget mere om udviklingen af grøn protein, når Aarhus Universitet er vært for konferencen Circular Bioeconomy Days, der finder sted på AU Foulum fra 25. til 27 juni. Foto: Anders Trærup, AU Foto

13.05.2019 | DCA

Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?

En række forskningsprojekter fokuserer på at løse udfordringerne med at producere proteinfoder på basis af grønt græs og kløver.

Øget dyrevelfærd er en sidegevinst af at kombinere skovlandbrug med husdyr på friland. Foto: pEcosystems

23.04.2019 | DCA

Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet

Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og anvendes korrekt.

Mogens Nicolaisen og Mogens Støvring Hovmøller afholder tiltrædelsesforelæsninger på AU Flakkebjerg den 3. maj 2019.

01.04.2019 | Agro

To nye professorer – og to tiltrædelsesforelæsninger

Afgrødesundhed er i centrum, når to nye professorer ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder tiltrædelsesforelæsninger 3. maj 2019.

Repræsentanter for tænketanke, landbrugsorganisationer, fødevarevirksomheder og NGOer diskuterede mulighederne for at reducere fødevarernes klimaaftryk. Foto: Claus Bo Andreasen

25.03.2019 | DCA

Vi skal efterspørge og producere klimavenlige fødevarer

En reduktion af fødevarernes klimabelastningen er forbundet med store udfordringer og vanskelige dilemmaer. Men en omstilling i både forbrug og produktion er nødvendig og vil have mange positive sideeffekter.

I en redegørelse konkluderer forskere, at det ikke er sandsynligt, at honningbier i deres nuværende tæthed og fordeling skulle udgøre en generel fare for vilde bier i Danmark. Foto: Per Kryger

22.03.2019 | DCA

Debat om honningbier kontra de vilde bier

Efter ønske fra Landbrugsstyrelsen har forskere fra Aarhus Universitet gennemgået den eksisterende litteratur om mulig fødekonkurrence mellem honningbier og vilde bier.

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt til professor i plantepatologi. Foto: Jesper Rais

06.03.2019 | Agro

Ny professor i plantepatologi ved Aarhus Universitet

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mælkeproduktion påvirker mere end blot klimaet - også eksempelvis biodiversitet og jordens kulstoflagring påvirkes. Foto: Colourbox

06.03.2019 | Agro

Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet

Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.

Marie Trydeman Knudsen fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet. Foto: Janne Hansen

27.02.2019 | Agro

AU-forsker er nyt medlem af Klimarådet

Forsker Marie Trydeman Knudsen, Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 267

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste