Aarhus Universitets segl

50.000 kr. til de bedste forretningsideer inden for den biobaserede økonomi

Agro Business Park har skudt Innovationskonkurrencen 2015 i gang. Målet er at styrke udviklingen af nye produkter og virksomheder inden for det biobaserede samfund.

Vinderne af Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2014 blev kåret ved Agromek i Herning. Foto: Wiegaarden

Går du rundt med en god forretningsidé med rødder i det biobaserede samfund, og kunne du tænke dig at sparre med de førende kræfter på området og tilmed få 50.000 kr. oveni? Så fat pennen, skriv din ide ned og deltage i Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2015.

Agro Business Park afholder årligt konkurrencen med det formål at stimulere udviklingen af nye projekter, nye produkter og nye virksomheder inden for den biobaserede økonomi. Tre vinderprojekter får hver en kontant præmie på 50.000 kr. samt tre måneders gratis ophold i Agro Business Parks innovationskontor i Foulum eller Agro Food Park Inkubator i Skejby.

For at deltage i Innovationskonkurrencen kræves det, at der endnu ikke er registreret salg på forretningsidéen Ideerne bliver bedømt af et stærkt dommerpanel, der skal forholde sig til aktualitet, teknologisk og vidensmæssig nyhedsværdi, kommercielt potentiale og realiserbarhed. 

Sidste års vinderprojekter var meget forskellige og omhandlede et nyt laser-radarsystem til skadedyrsovervågning, måleudstyr til in-line bestemmelse af vand- og tørstofindhold i biomassestrømme samt udviklingen af innovative fødevareingredienser på basis af restprodukter fra fiskeindustrien.

Sponsorerne for Innovationskonkurrencen 2015 er Aarhus Universitet, SEGES, Viborg Kommune, Agro Food Park, Nordea og CAPNOVA. 

Arrangørerne bag konkurrencen er Agro Business Park, Innovationsnetværket for Biomasse, Enterprise Europe Network, Future Food Innovation, Food Network og Biocluster.dk 

Indsend dit forslag til Helle Lyngsø, Agro Business Park, HL@agropark.dk, senest 16. oktober 2015. Mrk. ”Innovationskonkurrence 2015”.