Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dansk agro-knowhow deles med udenlandske studerende

Studerende fra udlandet sugede viden om danske fødevareproduktion og bæredygtig håndtering af næringsstoffer i landbruget til sig.

Et hold internationale studerende sugede viden om dansk landbrug til sig på et kursus koordineret af forskere fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Berit Andersen, Innovest

Japan, Kina, Laos, Tyskland, Portugal og Danmark var alle repræsenteret blandt de 29 universitetsstuderende inden for landbrugsfagene, der besøgte AU Foulum og andre jyske jordbrugsfaglige steder i juni 2018. Det er anden gang, at Aarhus Universitet og Hokkaido Universitet i deres Joint Summer University slår dørene op for sådan et arrangement. 

Baggrunden for det internationale kursus ”Integrated Nutrient Management” er den højtspecialiserede viden om fødevareproduktion og naturbeskyttelse, vi har i Danmark. 

I løbet af det ugelange ophold vekslede de studerende mellem teori og praksis. En af de studerendes udflugter gik til AU Foulum.  

- Formålet er at give de studerende indblik i den måde, som danske landmænd, myndigheder og forskningsinstitutioner samarbejder om reduktion af kvælstoffer i landbrugsproduktionen, siger en af kursuslederne videnskabelig assistent Morten Graversgaard fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. De øvrige kursusledere er hans kolleager i instituttet professor og sektionsleder Tommy Dalgaard og professor og sektionsleder Jørgen E. Olesen. 

Foruden Aarhus og Hokkaido universiteter er de øvrige samarbejdspartnere Landboforeningen Vestjysk, Innovest og Ringkøbing-Skjern Kommune. Sommeruniversitetet er foreløbig aftalt til at foregå i fem år. Dette er andet år. 

Formanden for Videnudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lennart Qvist, viste med glæde den vestjyske fødevareproduktion frem. 

- Fødevareproduktion er en del af vores DNA her i området. Vi har generationers nedarvet knowhow og fornemmelse for driften koblet med et udsyn der gør, at vi hele tiden inkorporerer den nyeste viden i produktionen. Det vil vi gerne videndele med hele verden om, siger Lennart Qvist. 


Læs også artiklen Hele verden vil lære om landbrug i Ringkøbing-Skjern


Yderligere oplysninger: Videnskabelig assistent Morten Graversgaard, Institut for Agroøkologi, email: morten.graversgaard@agro.au.dk, telefon: 8715 7751