Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jordfysikprofessor indtræder i Danmarks Frie Forskningsfond

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, forsyner Danmarks Frie Forskningsfond | Teknologi og Produktion med et nyt medlem: Professor Lis Wollesen de Jonge.

21.09.2018 | Janne Hansen

Professor Lis Wollesen de Jonge er udpeget som medlem af Danmarks Frie Forskningsfond | Teknologi og Produktion. Foto: Janne Hansen

Professor i jordfysik Lis Wollesen de Jonge fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udpeget som nyt medlem af Danmarks Frie Forskningsfond | Teknologi og Produktion for en fireårig periode med virkning fra 1. januar 2019. 

Sammen med 17 øvrige skarpe hjerner skal Lis Wollesen de Jonge bidrage med sin ekspertviden til at identificere de forskningsideer, der på bedste vis repræsenterer den frie forskning i Danmark inden for Teknologi og Produktion. 

- Jeg ser frem til arbejdet. Det er så vigtigt, at der er nogle, der vil påtage sig denne type opgaver, og det bliver spændende at være med til at udvælge de allerbedste nye forskningsideer indenfor teknologi og produktion, siger Lis Wollesen de Jonge. 

Professor Lis Wollesen de Jonge forsker i en lang række forhold vedrørende jord, herunder transport af forurenende stoffer i jorden, jordstruktur samt interaktionen mellem processer i jorden og jordens arkitektur.  

I tidens løb har hun publiceret over 300 artikler, hvoraf 154 er i internationale videnskabelige tidsskrifter. Afholdelse af en række vellykkede ph.d.-kurser hører også til blandt Lis Wollesen de Jonges mange aktiviteter. 

- Jeg tror, at det bliver både givende og lærerigt at bidrage til forskningsrådsarbejdet, og jeg håber, at jeg kan bidrage med min viden og erfaring, siger Lis Wollesen de Jonge.    

I alt har Danmarks Frie Forskningsfond udpeget 24 nye medlemmer og genudpeget 21 siddende medlemmer. Der er fem forskningsråd i alt: Teknologi og Produktion, Natur og Univers, Sundhed og Sygdom, Samfund og Erhverv samt Kultur og Kommunikation. 

Teknologi og Produktion har seks nye medlemmer, hvor Lis Wollesen de Jonge er den eneste nye fra Aarhus Universitet. Teknologi og Produktion har i alt 18 medlemmer.  

Yderligere oplysninger:

Professor Lis Wollesen de Jonge
Institut for Agroøkologi, AU
Email: lis.w.de.jonge@agro.au.dk
Telefon: 8715 7737
Mobil: 2494 0550

Agro, Navne , DCA