En ny rapport om anvendt plantebeskyttelse fremlægger resultater vedrørende afprøvning af pesticider og andre former for plantebeskyttelse.
19.04.2018 |
En ny rapport fra DCA beskriver de seneste resultater fra forsøgene vedrørende plantebeskyttelse. Foto: Lise Nistrup Jørgensen
Hvilke midler har virket godt mod septoria i hvede og hvor udbredt var sygdommen i Danmark i 2017? Hvordan stod det til med kartoffelskimmel i 2017 og hvordan virkede bekæmpelsesmidlerne mod sygdommen? Hvilke problemer var der med fungicidresistens? Hvordan virkede vækstreguleringsmidler i frøgræs? Hvad betyder jordbehandlingen for overlevelsen af frø fra italiensk rajgræs? Hvordan var det nu med maj 2017 – var den mere tør eller våd end normalt?
Svar på disse spørgsmål og flere kan du finde i den 2018-udgaven af rapporten Applied Crop Protection udgivet af DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.
Rapporten giver et overblik over resultaterne fra undersøgelser udført i Institut for Agroøkologi vedrørende plantebeskyttelse i landbrugsafgrøder med hovedvægt på effekter af forskellige pesticider. Resultater fra specifikke sortsresistens-undersøgelser og afprøvning af varslingssystemer indgår og er en vigtig del af integreret plantebeskyttelse (IPM).
De fleste af afprøvningerne er foregået i marken, men der er også resultater fra undersøgelser foretaget i væksthusene og semifield-anlægget.
Rapporten belyser følgende:
Afprøvning af nye produkter integreres i beslutningsstøtteværketøjet Planteværn Online.
Vejrdata og frekvensen af skadevolderne er også inkluderet i rapporten.
"Applied Crop Protection", DCA rapport nr. 117, april 2018 kan hentes her.
Yderligere oplysninger: Seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen, Institut for Agroøkologi, email: lisen.jorgensen@agro.au.dk, telefon: 8715 8234, mobil: 2228 3352