Aktuelt

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA, Food, Agro, Anis

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Colourbox

07.01.2020 | Forskning, Agro, DCA

Forsuret gylles effekt på springhaler sat under lup

Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt forsuret gylles effekt på springhaler - en indikator for jordkvalitet.

Foto: Colourbox

07.01.2020 | Agro, Forskning, DCA

Udvaskning af pesticider fra landbruget

En ny rapport fra det unikke danske varslingssystem for pesticider viser, at ud af 24 testede stoffer, blev ni ikke fundet i grundvandet efter sprøjtning, men 11 stoffer blev detekteret og tre af dem lå over grænseværdien.

30.12.2019 | Agro, DCA

Ny beregningsmodel for kvælstofudvaskning

NLES5 er en opdateret og udvidet model til beregning af kvælstofudvaskning. Den ny model forbedrer grundlaget for bestemmelse af udvaskningen og konsoliderer estimatet for marginaludvaskningen.

Foto: Colourbox.

20.12.2019 | Agro, DCA

Positive miljøeffekter af EU's landbrugspolitik, men plads til forbedringer

En gruppe forskere har undersøgt, hvilken effekt den seneste reform af den fælles europæiske landbrugspolitik har haft på miljø, klima og biodiversitet i Danmark.

Viser resultater 1 til 5 ud af 276

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste