Foto: Kristine Vigh Riis/AGRO

04.08.2021 | Nyhed, Presseklip, Agro, DCA

Kronik: Træer i nye folddesign til udegående søer kan gavne miljø, økonomi og dyrevelfærd

Læs Anne Grete Kongsteds kronik om et nyt forskningsprojekt, der bl.a. undersøger, hvordan farefolde med træer kan indrettes, så de bedst muligt tilgodeser svineproducenternes forskellige ønsker og produktionsforhold.

Forkullet malt fra Vikingetiden fundet ved Hundborg i Danmark. Foto: Peter Steen Henriksen - Nationalmuseet.

26.07.2021 | Agro

Plantegenetik lærer os om spelt og gammelt øl

En hvedemutant fundet ved et lykketræf og korn bevaret siden oldtiden hjælper os med at lære om fortiden og giver muligheder for at skabe ny viden til glæde for fremtiden.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

26.07.2021 | Agro, DCA

Bedre grundlag for at reducere og dokumentere klima- og miljøbelastningen fra produktion af grisekød

En videnskabelig artikel beskriver mulighederne for at udvikle det faglige og tekniske grundlag for at reducere klima- og miljøbelastningen fra grisekød hos både primærproducenter og slagterier. Forskningen gør det muligt at beregne kødprodukternes klima- og miljøbelastning ud fra aktuelle produktionsdata.

20.07.2021 | DCA, Agro

CBIO i P1 Orientering: Græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer

I P1 Orientering fortæller Uffe Jørgensen, leder af CBIO, hvordan græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer. Lyt med i udsendelsen fra 19. juli fra ca. 42:40.

Kalkning af mark på forsøgsstation Aaskov. Foto: Henning Carlo Thomsen.

19.07.2021 | Agro

Metoder til at mindske udledning af lattergas

Drivhusgasser fra landbruget skal mindskes. Det kan gøres på mange måder, her har forskere fra Institut for Agroøkologi to bud på måder at reducere udledningen af lattergas fra landbrugsjord

Viser resultater 1 til 5 ud af 452