man 19 okt
08:00-16:00 |
Ph.d.-kursus: C and N flows in cover crop and grassland-based systems
The sustainability of the plant production needs to increase, and the key issues are to enhance the nutrient use efficiency reducing external inputs and increasing soil carbon (C) storage mitigating atmospheric CO2 loads. Nitrogen (N) is a key limiting nutrient for both plant growth and C storage, which requires good management to keep N in the system and add it via N2-fixing legumes
ons 21 okt
10:00-12:00 |
Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi - Fokusgruppe 3
Fokusgruppe om teknologier i landbrugets og gartneriers rækkeafgrøder
ons 21 okt
13:00-15:00 |
Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi - Fokusgruppe 4
Fokusgruppe om pesticidbesparende tiltag i frugtavl og væksthus
fre 23 okt
10:00-13:00 | Online
Ph.d.-forsvar: Avanceret massespetrometri forklarer hvordan planterødder og mikroorganismer interagerer med hinanden
Kourosh Hooshmand forsvarer sin ph.d. fredag d. 23. oktober.
fre 23 okt
13:00-16:00 | Online
Ph.d.-forsvar: Brug af flere omics i plante genetik – er det nøglen til at forstå hvordan rødder kan brødføde verden?
Pernille Bjarup Hansen forsvarer sin ph.d. fredag d. 23. oktober 2020
man 26 okt
10:00-16:00 | Aarhus Universitet, 8830 Tjele (Online, Microsoft Teams)
Seminar: Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser
Præsentation af resultater og erfaringer fra 11 pionerprojekter under Region Midtjyllands Udviklingsprogram for Bioøkonomi. Seminaret foregår online. Deltagelse er gratis.
man 16 nov
09:00-16:00 |
Ph.d.-kursus: Near infrared spectroscopy in soil science
The course is designed to provide an in depth theoretical and practical knowledge of visible near-infrared spectroscopy (NIRS) and its application to soil science. The objectives of the course are to develop the participants’ ability to use NIRS sensors and provide the basic skills to analyse soil spectra.
tir 17 nov
15:00-16:30 | Online
Online seminar: Green biorefinery – a Green Deal for agriculture – producing sustainable soy protein alternatives and biobased products
This seminar will describe the disruptive potentials of new local biorefineries to contribute to EU self-sufficiency with plant protein and new biobased products while supporting EU policies on environment and climate.
tor 28 jan
09:00-20:00 | Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart, 200 m from the railway station.
Technologies for a Danish Zero Greenhouse Gas Emission Agriculture
Aarhus University iCLIMATE centre is organising a one-day national workshop on technologies to reduce green-house gas (GHG) emissions from agriculture.