30.11.2018 | Agro
Pakning af jorden under pløjelaget er et stigende problem på grund af landbrugets tunge maskiner. Aarhus Universitet har gennem fem år haft fokus på denne trussel gennem et EU-projekt om dyrkningsjordens kvalitet. Det har givet vigtig viden både om pakningsmekanismerne og mulighederne for at afhjælpe problemet.
30.11.2018 | Agro
Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi er blandt verdens 6000 mest citerede forskere.
22.11.2018 | Agro
Ny rapport viser, at en omlægning til biomasseproduktion på 25-35 procent af landbrugsarealet i Limfjordsoplandet gør det muligt at nå vandplanernes reduktionsmål for kvælstofudledning. Samtidig reduceres landbrugets klimabelastning og anvendelsen af pesticider. Der mangler dog fortsat viden om driftsøkonomien ved bioraffinering.
18.11.2018 | Agro
Madmarkeder, madfestivaler, gårdbesøg og smageaftner med lokalt producerede fødevarer er populært som aldrig før. Men hvad får forbruger og fødevareproducent egentligt ud af at møde hinanden? Det har forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, undersøgt.
18.11.2018 | Agro
Grise og træer er et godt match, og træer i svinefolden kan styrke dyrevelfærd og kvælstofbalance, men endnu er erfaringerne med træer og grise på samme område i den danske frilandssvineproduktion begrænsede.
07.11.2018 | Agro
Forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til at skabe ny viden om resistens mod gulrust, der er en farlige svampesygdom i hvede. Resultaterne har global betydning.
07.11.2018 | Agro
Naturlige fjender går hånd i hånd med moderne teknologi for at erstatte insekticider i kampen mod skadedyr i raps i et nyt projekt med deltagelse af forskere fra Aarhus Universitet.
05.11.2018 | Agro
Aarhus Universitet er med i et nyt bredt partnerskab vedrørende udvikling og forskning inden for dansk produktion af proteiner til foder, fødevarer og lægemidler.