Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Hossein Hazrati

30.08.2021 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Kemiske vekselvirkninger imellem planter – et bidrag til udviklingen af fremtidige bæredygtige dyrkningsstrategier

Undersøgelse af de underjordiske kemiske vekselvirkninger imellem forskellige afgrøder.

Foto: Copyright - Ole Green

25.08.2021 | Presseklip

Nyt maskindesign kan mindske jordpakning

Når landmænd kører med tunge maskiner, bliver jorden presset sammen. Det skader miljøet og reducerer landmandens udbytte. Et nyt maskindesign mindsker påvirkningen af jorden og er et resultat af et samarbejde mellem virksomheder inden for maskiner, dæk og rådgivning og Århus Universitet. Maskindesignet er udviklet og testet i kraft af Grønt…

Foto: 3D scanning af jordens porer - Mathieu Lamandé.

19.08.2021 | Agro

3D-print og CT-scanninger giver indblik i jordens mange funktioner

En kombination af digital CT-billede dannelse, naturlige jordprøver, modelprøver dannet med bl.a. 3D-printer og laboratoriemålinger skaber en bedre forståelse af de komplekse forhold i jordporesystemet, der er bestemmende for jordens funktioner som f.eks. gas- og vandtransport.

Foto: Jesper Rais - AU Foto

12.08.2021 | Presseklip

P1 Orientering: Klimarapport advarer om metangas

I P1 Oritentering fortæller professor Peter Lund og institutleder og professer Jørgen E. Olesen om, hvorfor metan er så farlig en drivhusgas, og hvordan landbruget kan mindske sit klimaaftryk. Lyt med i udsendelsen fra 10. august fra 02:00 og igen 39:54.

Foto: Thomas Birger Jensen

12.08.2021 | Agro

Ny rapport belyser de erhvervsøkonomiske effekter af conservation agriculture

Der er stigende interesse for Conservation Agriculture (CA) i landbruget, men hvordan er økonomien i det? Det belyser en ny rapport fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, som Aarhus Universitet har bidraget til.

Foto: Teknologisk Institut

12.08.2021 | Agro

Nyt netværk samler kræfterne om dokumentation af miljø- og klimateknologier

Field Emission Network er navnet på Danmarks nye netværk for vidensdeling om dokumentation af miljø- og klimateknologier. Netværket, der er opstået som et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Aarhus Universitet med støtte fra GUDP, optager lige nu nye medlemmer.

Foto: Kristine Vigh Riis/AGRO

04.08.2021 | Nyhed

Kronik: Træer i nye folddesign til udegående søer kan gavne miljø, økonomi og dyrevelfærd

Læs Anne Grete Kongsteds kronik om et nyt forskningsprojekt, der bl.a. undersøger, hvordan farefolde med træer kan indrettes, så de bedst muligt tilgodeser svineproducenternes forskellige ønsker og produktionsforhold.