Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro

Klar sammenhæng mellem kvælstofudnyttelse og grundvandskvalitet

Kvælstofoverskud fra landbruget har en klar effekt på det øvre iltede grundvands kvælstofstatus, viser danske data, der spænder over 70 år.

Danmark er blandt de bedste til at afprøve og indarbejde nye virkemidler, som skal realisere vandområdeplaner. Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro

Nabotjek gav ikke nye virkemidler

En ny undersøgelse afdækker anvendelsen af kvælstof- og fosforvirkemidler i syv europæiske landområder. Forskerne bag undersøgelsen havde håbet at få forslag til nye virkemidler og godkendelsesprocedurer, men forhåbningerne blev ikke indfriede.

Perspektiverne for forskellige former for finansiering af dansk landbrug diskuteres på et åbent seminar. Foto: Janne Hansen

21.09.2017 | Agro

Hvordan skal fremtidens landbrug finansieres i Danmark?

Dansk landbrug er udfordret med hensyn til at skaffe midler til drift, udvikling og generationsskifte. Hvis landbruget skal producere socialt og økonomisk bæredygtige fødevarer, er det afgørende at finde nye forretnings- og finansieringsmodeller. Et seminar arrangeret af Syddansk Universitet og Aarhus Universitet sætter fokus på problemstillingen.

Ole Green holder tiltrædelsesforelæsning den 24. oktober 2017 på AU Foulum og den 31. oktober 2017 på AU Flakkebjerg. Foto: Agrointelli

18.09.2017 | Agro

Teknologi og fremtidens landbrug er på dagsordenen

"Bæredygtighed, teknologi og intelligente løsninger går hånd i hånd i fremtidens jordbrug." Det er emnet, når nyudnævnt adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder sin tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Intensiv korndyrkning tærer på jordens kulstofindhold, forringer jordens frugtbarhed, mindsker biodiversiteten og har en uhensigtsmæssig påvirkning af miljøet og klimaet. Foto: Colourbox

14.09.2017 | Agro

Mere kulstof til jorden, tak

Både konventionelle og økologiske landbrug kan få gavn af at dyrke jorden på en mere bæredygtig facon, så den blandt andet tilføres mere kulstof. Forskere fra Aarhus Universitet er med til at udvikle nye systemer med dette formål for øje.

21.08.2017 | Agro

Ny rapport om næringsstofoverskud i landbruget

Hvert år opdaterer DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug de seneste 20 års næringsstofbalancer for landbrugets anvendelse af kvælstof, fosfor og kalium. Heri beregnes også landbrugets overskud og udnyttelse af de tre næringsstoffer. Den seneste rapport med tal for 2015/16 er nu udkommet.

Der er kommet nye anbefalinger til analyse af fosfor i jordprøver. Foto: Colourbox

16.08.2017 | Agro

Analyser af landbrugsjordens fosforstatus får et løft

Forskere fra Aarhus Universitet foreslår konkrete forbedringer af den nuværende metode til analyse af jordens fosfortal.

Ole Green er ny adjungeret professor hos Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Agrointelli

10.08.2017 | Agro

Ny adjungeret professor har blik for fremtidens landbrug

Direktør Ole Green fra virksomheden Agrointelli er udnævnt til adjungeret professor i teknologi og intelligente løsninger hos Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Herved styrker instituttet sin forbindelse mellem forskning og innovation.

Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi var en af underviserne på det fælles japanske-danske sommeruniversitet.

03.08.2017 | Agro

Japanske studerende lærer om dansk landbrugs erfaringer

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, styrker den japanske forbindelse via et sommeruniversitet med fokus på dansk landbrug og miljø.

Med forbedring af modellerne er det blevet mere sikkert at forudsige afgrøders udbytte. Foto: Janne Hansen

02.08.2017 | Agro

Bedre forudsigelser af afgrødernes udbytte under klimaændringer

En forbedret beregning af afgrøders respons på variation i temperatur reducerer usikkerheden i forudsigelsen af udbyttet med op til 50 procent.

Viser resultater 1 til 10 ud af 123

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste