Der er brug for nye folk, der vil arbejde med de brune bier. Foto: Per Kryger

16.02.2017 | DCA

Håndsrækning til den brune bi

Honningbier spiller en helt central rolle som bestøver af både landbrugsafgrøder og vilde planter. Men den brune bi, som er den oprindelige birace i Nordeuropa, er presset. Mens biavl generelt er inde i en positiv udvikling, er der på flere måder brug for en håndsrækning til det brune insekt.

Hvede i Europa er i risiko for angreb fra nye varianter af visse svampesygdomme, som hvedeplanterne ikke er modstandsdygtige over for. Foto: Janne Hansen

09.02.2017 | DCA

Er vi parate, hvis sygdommen sortrust i hvede breder sig nordpå?

Nye racer af svampesygdommen sortrust risikerer at tage Europa med bukserne nede, hvis der ikke i højere grad satses på forskning og overvågning. Her spiller Aarhus Universitet en central rolle.

Den rigtige mængde kvælstof er med til at sikre den optimale græsmark. Foto: Colourbox

30.01.2017 | DCA

Kvælstof til kløvergræs og frøgræs skal finde den rigtige balance

Ny teknologi vil gøre det nemmere for landbruget at holde balancen mellem for meget og for lidt kvælstof i kløvergræs- og frøgræsmarker til gavn for både produktion og miljø.

Ved at dykke ned i store mængder data kan forskere få nye indblik i hidtil usete relationer til gavn for blandt andet landbruget. Foto: Colourbox

19.01.2017 | Agro

Forbedret knusning af tal kan hjælpe landbruget

At finde forhold, forbindelser og sammenhænge i det store billede ved hjælp af avancerede statistiske metoder og data mining kan hjælpe landbruget med at være forberedt på klimaforandringer og andre store problematikker.

Forskere fra Aarhus Universitet koordinerer et europæiske projekt, der støtter implementering af bæredygtig, integreret ukrudtsbekæmpelse i Europa. Foto: Janne Hansen

11.01.2017 | Agro

Nye tider for ukrudtsbekæmpelsen i Europa

Integreret ukrudtsbekæmpelse er vejen frem for et bæredygtigt og robust jordbrug. Et nyt Horizon 2020-projekt vil støtte og fremme implementering af systemet i Europa.

Frilandsproduktion af slagtesvin har nogle udfordringer, der skal løses, herunder grisenes tilvækst og udledning af kvælstof til miljøet. Foto: Kristine Riis Hansen og Anne Grete Kongsted

11.01.2017 | Agro

Kan vi slippe slagtesvinene løs?

Produktion af slagtesvin, der selv finder deres foder på marken, har fordele for både klimaet og grisene. Men der er problemer, der skal løses, i forbindelse med dyrenes tilvækst og udvaskning af kvælstof til miljøet.

Ved hjælp af ny teknologi kan ukrudt undgås samtidig med at brugen af herbicider reduceres markant. Foto: Janne Hansen

06.01.2017 | Agro

Kunstig intelligens skal reducere brugen af ukrudtsmiddel med 75 procent

Et nyt projekt vil skabe et system, hvor kamera og sprøjte samarbejder om at genkende ukrudt i marken automatisk og medvirke til, at der kun sprøjtes, hvor det er nødvendigt.

EU-lovgivningen påvirker udbuddet af pesticider i Danmark. Foto: Colourbox

04.01.2017 | Agro

Restriktiv EU-godkendelse af nye pesticider påvirker dansk planteproduktion

I de kommende år kan det forventes, at flere pesticider vil forsvinde som følge af, at effekterne af EU-lovgivningen vil begynde at slå igennem. Det vil påvirke planteproduktionen i Danmark.

Måling af markens mineralsk kvælstof om efteråret kan give et fingerpeg om risikoen for udvaskning af kvælstof til vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

04.01.2017 | Agro

Mulighed for bedre måling af kvælstofudledning fra marken

Risikoen for udvaskning af kvælstof kan bestemmes ved at måle markens indhold af mineralsk kvælstof om efteråret.

Der er både klima- og miljøgevinst ved at dyrke tørlagte vådområder – den såkaldte paludikultur – men der mangler udvikling og viden om teknologi og metoder.

30.12.2016 | Agro

Våde lavbundsarealer kan gøres produktive og klimavenlige

Klimaet, miljøet og landbruget kan alle blive vindere, hvis landmænd dyrker deres lavbundsarealer på en helt anden måde end nu. Udfordringen er, at der mangler udvikling og dokumentation.

Viser resultater 1 til 10 ud af 427

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste