Nyheder

Deltagerne i indvielsen af det nye filtermatrice-anlæg hos Gyldenholm Gods var interesseret i at se, hvor vandet løb ind og ud, de forskellige måleenheder og selve bassinerne med flis. Foto: Janne Hansen

18.06.2018 | Agro

Nordeuropas største forsøgs-filteranlæg blev indviet

Et stort minivådområde med filtermatrice blev indviet ved Gyldenholm Gods på Sjælland.

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvilke konsekvenser det har for kreaturer, at de græsser ude. Foto: Jesper Rais

11.06.2018 | DCA

Det gode udeliv kræver management

Der er fordele for kreaturer at være ude på græs, men det kræver løbende overvågning og justeringer.

Forskere fra Aarhus Universitet udvikler et nyt værktøj til vurdering af bæredygtighed, hvor de bruger bioraffinaderier som case-studier. Foto: Jesper Rais

08.06.2018 | Agro

Et nyt værktøj til at vurdere bæredygtighed er på vej

Et nyt projekt ved Aarhus Universitet vil udvikle et nyt værktøj til at vurdere bæredygtighed og vil bruge bioraffinaderier som case studier.

Gletsjere knuser sten til fine partikler. Den resulterende gletsjermel kan muligvis bruges til at optimere dyrkningsjorden i Grønland. Foto: Janne Hansen

04.06.2018 | Agro

Kan landbrugsjorden i Grønland forbedres?

Forskere fra Aarhus, Aalborg og Københavns Universiteter undersøger, om gletsjermel kan bruges til at optimere jordbrugsarealer i Sydgrønland.

Rapsjordloppens larver minerer rapsplantens blade og stængle. Foto: Dorte Højland Castberg

28.05.2018 | Agro

Rapsjordloppens biologi og muligheder for bekæmpelse i vinterraps

Efter ønske fra Miljøstyrelsen har forskere fra DCA undersøgt rapsjordloppens biologi samt mulighederne for at monitorere og bekæmpe rapsjordlopper. Der er også set på behovet for og effekten af andre pesticidbehandlinger i forhold til bejdsning med neonikotinoider.

Det er bydende nødvendigt at være på forkant med en hurtig og effektiv diagnosticering af nye racer af specielt gul-  og sortrust i hvede, som er Europas største landbrugsafgrøde. Foto: Mogens Støvring Hovmøller.

25.05.2018 | Agro

Europas hvede skal beskyttes mod rust

Et europæisk forskningsprojekt vil udvikle et nyt varslingssystem til at beskytte hvede mod nye racer af rust.

Sådybden, som kan styres mere præcist ved hjælp af ny teknologi, har stor betydning for frøets spireevne og plantens vækstmuligheder. Den ønskede placering er den til venstre. Illustration: Agrointelli

25.05.2018 | Agro

Landmænd kan passe godt på jorden ved hjælp af moderne teknologi

En system-orienterede og teknologisk tilgang til jordbrugsproduktionen kan understøtte, at den udvikles bæredygtigt og bidrager til en sikker fødevareforsyning i samspil med miljø og klima.

Flerårige græsser har stor potentiale som produktiv og effektiv afgrøde. Foto: Janne Hansen

07.05.2018 | Agro

Græs er godt på flere måder

Produktion af biomasse fra græs klarer sig godt, når man ser på udbytte, proteinniveauer og miljøaftryk.

Et fuldskala testanlæg for minivådområde med filtermatrice indvies 14. juni 2018 og alle er velkommen til at deltage. Foto: Janne Hansen

05.05.2018 | Agro

Kom til indvielse af nyt testanlæg til afprøvning af minivådområder med filtermatrice

For at reducere udledning af kvælstof fra landbruget til miljøet er der en række mulige virkemidler. For at skaffe mere viden om minivådområder med filtermatrice som virkemiddel er der etableret et fuldskala test- og pilotanlæg, som nu indvies.

Kan målinger af kvælstofudledning på bedriftsniveau indgå som en tilvalgsmulighed i en fremtidig kvælstofregulering? Det kan du høre mere om på en konference. Foto: Janne Hansen

05.05.2018 | Plantedyrkning

Få den seneste viden om måling af kvælstof

En konference præsenterer viden om transport af kvælstof fra mark til fjord og præsenterer resultater fra målinger af kvælstof i rodzonen, drænvand og vandløb.

Viser resultater 1 til 10 ud af 179

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste