Nyheder

Når græs udgør en stor del af koens foder ændrer det mælkens sammensætning. Foto: Colourbox

20.11.2017 | Agro

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

Hvilke veje kan fremtidens kvægbedrifter følge? Det vil et nyt forskningsprojekt ved Institut for Agroøkologi belyse. Foto: Jesper Rais

15.11.2017 | Agro

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

Forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet (t.v.) blev overrakt prisen Soil Physics and Hydrology Division Early Career Award af professor Scott B. Jones fra Utah State University, USA. Foto: SSSA

10.11.2017 | Agro

Ung jordforsker fra Aarhus Universitet er en vinder

Forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, har vundet en prestigefuld international pris.

Smuk ser den ud, men denne Agrilus planipennis er på den opdaterede liste af meget skadelige organismer. Foto: Pennsylvania Department of Conservation and Natural Resources - Forestry Archive - Forestry Images

18.10.2017 | Agro

Ny liste over meget skadelige organismer er tilgængelig

Forskere ved Aarhus Universitet har lavet en liste over de organismer, der udgør den største risiko i afgrøder i danske væksthuse.

Teknologi og fremtidens jordbrug er i fokus i forbindelse med tiltrædelsesforelæsninen for adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi Ole Green. Foto: Ole Green

16.10.2017 | Agro

Tiltrædelsesforelæsning: Der sættes fokus på teknologi og fremtidens landbrug

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har et omfattende samarbejde med erhvervet. Et eksempel herpå er samarbejdet med Ole Green, som er direktør for virksomheden Agrointelli. Ole Green er instituttets nyudnævnte adjungeret professor, og Institut for Agroøkologi inviterer til hans tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Foto: Det betaler sig at værne om jorden; forskere fra Aarhus Universitet deltager i et EU-projekt med dette formål for øje. Foto: Janne Hansen

13.10.2017 | Agro

Det betaler sig at passe godt på jorden

I planteproduktionen kan rentabilitet og bæredygtighed sagtens gå hånd i hånd – især hvis der udvikles og anvendes dyrkningsmetoder, der beskytter landbrugsjorden. Det er udgangspunktet for et nyt EU-projekt, som forskere fra Aarhus Universitet deltager i.

En ny undersøgelse fremhæver vigtigheden af et konsekvent nationalt program til overvågning af grundvandet og behovet for udvikling af fremtidige effektive midler til begrænsning af kvælstof i verdens intensive jordbrug for at beskytte grundvandsressourcen. Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro

Klar sammenhæng mellem kvælstofudnyttelse og grundvandskvalitet

Kvælstofoverskud fra landbruget har en klar effekt på det øvre iltede grundvands kvælstofstatus, viser danske data, der spænder over 70 år.

Danmark er blandt de bedste til at afprøve og indarbejde nye virkemidler, som skal realisere vandområdeplaner. Foto: Colourbox

25.09.2017 | Agro

Nabotjek gav ikke nye virkemidler

En ny undersøgelse afdækker anvendelsen af kvælstof- og fosforvirkemidler i syv europæiske landområder. Forskerne bag undersøgelsen havde håbet at få forslag til nye virkemidler og godkendelsesprocedurer, men forhåbningerne blev ikke indfriede.

Perspektiverne for forskellige former for finansiering af dansk landbrug diskuteres på et åbent seminar. Foto: Janne Hansen

21.09.2017 | Agro

Hvordan skal fremtidens landbrug finansieres i Danmark?

Dansk landbrug er udfordret med hensyn til at skaffe midler til drift, udvikling og generationsskifte. Hvis landbruget skal producere socialt og økonomisk bæredygtige fødevarer, er det afgørende at finde nye forretnings- og finansieringsmodeller. Et seminar arrangeret af Syddansk Universitet og Aarhus Universitet sætter fokus på problemstillingen.

Ole Green holder tiltrædelsesforelæsning den 24. oktober 2017 på AU Foulum og den 31. oktober 2017 på AU Flakkebjerg. Foto: Agrointelli

18.09.2017 | Agro

Teknologi og fremtidens landbrug er på dagsordenen

"Bæredygtighed, teknologi og intelligente løsninger går hånd i hånd i fremtidens jordbrug." Det er emnet, når nyudnævnt adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder sin tiltrædelsesforelæsning i oktober 2017.

Viser resultater 1 til 10 ud af 133

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste