Foto: AU Foulum

17.09.2019 | Navne

Seniorforsker Gabor Lövei træder ind i det europæiske videnskabsakademi

Seniorforsker Gabor Lövei er optaget som nyt medlem af det europæiske videnskabsakademi, Academia Europaea indenfor området organismisk og evolutionær biologi.

Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

17.09.2019 | Agro

Fremvisning af grønt bioraffinaderi ved AU Foulum

Det er muligt at være med, når grøn bioraffinering demonstreres på AU Foulums nye bioraffinaderi d. 9. oktober 2019.

Halm rummer et stort uudnyttet potentiale som råstof. Hør mere om fremtidsperspektiverne for bæredygtig produktion af og med danske biologiske råvarer på Dansk Bioøkonomi Konference d. 25. september 2019. Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

11.09.2019 | Agro

Konference i Sakskøbing om udviklingstendenser i den danske bioøkonomi

Vær med når Dansk Bioøkonomi Konference sætter fokus på fremtidens bioøkonomiske forretningsmuligheder.

Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management. Foto: Bodil Pedersen

09.09.2019 | Agro

Ny professor i sustainable soil management ved Aarhus Universitet

Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion. Foto: Camilla Brodam

09.09.2019 | Agro

Ny professor i klimagasemission og -reduktion ved Aarhus Universitet

Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Der er både fordele, men også udfordringer i forbindelse med udtagning af organogene lavbundsjorde. Foto: Mogens Greve.

26.08.2019 | Agro

Flere muligheder for udtagning af lavbundsjorde

Udtagning af lavbundsjorde fra almindelig drift vil reducere landbrugets klimabelastning. På nogle af de udtagne jorde vil produktion af biomasse være en fordel for både vandmiljø og biodiversitet. Det vil samtidig give større økonomisk råderum for udtagning af arealerne.

Selveje, indtjeningskrise og nye ejerskabsmuligheder i landbruget var blandt emnerne på debatmødet i januar. Foto: Janne Hansen

02.08.2019 | Agro

Ny rapport om virksomhedskonstruktioner i fremtidens danske landbrug

En ny rapport opsamler de vigtigste pointer fra debatmøde om fremtidens virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug.

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger jord fra vidt forskellige lokaliteter, herunder Grønland. Foto: Jesper Overgård Lehmann

28.06.2019 | Agro

Dyrkningsjorden undersøges fra forskellige vinkler

Ved at tage en holistisk tilgang vil forskere skabe en dybere forståelse af hvad der driver jordens robusthed i et klima under forandring.

Nematoder kan gøre stor skade på afgrøder, som denne rodgalle på rødderne af en gulerod.  Foto: Mette Vestergård

28.06.2019 | Agro

Nematoders beskyttelsesmekanismer kommer under lup

Visse nematoder gør stor skade på afgrøder og kan være svære at bekæmpe. En bedre forståelse af nematodernes virkemåder kan bidrage til udvikling af effektive bekæmpelsesmetoder.

Afgrøder som majs og byg kan få gavn af den "arv", som efterafgrøder efterlader i jorden. Foto: Janne Hansen

28.06.2019 | Agro

Den rigtige blanding af efterafgrøde er det rigtige valg for miljøet

Ved at optimere kombinationen af efterafgrøder er det muligt at forbedre udnyttelsen af kvælstof. Det kan bidrage til at reducere landbrugets miljøbelastning.

Viser resultater 1 til 10 ud af 259

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste