Nyheder

Effekten af efter afgrøder som foderræddike kan forudsiges ved hjælp af modeller. Foto: Janne Hansen

13.12.2018 | Agro

En computermodel kan forudsige reduktion af kvælstofudledning

Målinger og modeller er enige: Reduceret udledning af kvælstof og forbedret tilgængelighed af næringsstoffer er blandt fordelene ved efterafgrøder.

Behovet for at vide, om givne arealer er drænede eller ej, er blevet aktuelt i forbindelse med anvendelsen af målrettede virkemidler mod udvaskning af næringsstoffer til vandmiljøet. Foto: Colourbox

13.12.2018 | Agro

Halvdelen af Danmarks markarealer er drænede

Et nyt kort viser hvor i landet markarealerne er drænet. Det er vigtig viden at have i forbindelse med planlægning af målrettede virkemidler.

Der er et stort behov for nye teknologier og driftsformer til at reducere emissionerne fra husdyrproduktionen yderligere. Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

10.12.2018 | Agro

Nye teknologier skal reducere udledningen af drivhusgasser fra husdyrproduktionen

Virksomheder og videninstitutioner brainstormede om mulighederne på et møde arrangeret af Aarhus Universitets Interdisciplinære Center for Klimaforandringer.

Du kan være med til at debattere virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug på et møde i København. Foto: Janne Hansen

06.12.2018 | Agro

Hvilke virksomhedskonstruktioner tegner fremtiden for dansk landbrug?

Fremtidens virksomhedskonstruktioner i dansk landbrug er emnet på et debatmøde arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Syddansk Universitet og Landbrug & Fødevarer.

Danskproducerede grønsager er noget af det mest klimavenlige, man kan spise. Foto: Colourbox

05.12.2018 | Agro

Spis klimavenligt og tab dig

Det er sundt for både miljøet og dine egen krop at spise klimavenligt. I to uger fulgte en DR-journalist råd fra Aarhus Universitets eksperter i fødevarers klimaaftryk og fik markante resultater.

Adjungeret professor Ole Green fra Institut for Agroøkologi (nr. 3 fra venstre) har vundet en Agromek Award. Foto: Agromek

04.12.2018 | Agro

Pris til banebrydende markteknologi

Samarbejde mellem forskning og en private virksomhed har ført til prisbelønnet teknologi, der kan øge kløvergræsproduktionen og skåne miljøet for kvælstof.

Jordpakning kan ødelægge jordens frugtbarhed. Foto: Per Schjønning

30.11.2018 | Agro

Fokus bør rettes mod jordpakning på Jordens Dag

Pakning af jorden under pløjelaget er et stigende problem på grund af landbrugets tunge maskiner. Aarhus Universitet har gennem fem år haft fokus på denne trussel gennem et EU-projekt om dyrkningsjordens kvalitet. Det har givet vigtig viden både om pakningsmekanismerne og mulighederne for at afhjælpe problemet.

Professor og sektionsleder Jørgen E. Olesen er en af verdens mest citerede forskere. Foto: Jesper Rais

30.11.2018 | Agro

Aarhus Universitets klimaprofessor i verdens forskningselite

Professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi er blandt verdens 6000 mest citerede forskere.

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter har undersøgt potentialer ved øget biomasseproduktion i dele af Limfjordsoplandet. Foto: Colourbox

22.11.2018 | Agro

Stort potentiale ved dyrkning af flerårige afgrøder til bioraffinering

Ny rapport viser, at en omlægning til biomasseproduktion på 25-35 procent af landbrugsarealet i Limfjordsoplandet gør det muligt at nå vandplanernes reduktionsmål for kvælstofudledning. Samtidig reduceres landbrugets klimabelastning og anvendelsen af pesticider. Der mangler dog fortsat viden om driftsøkonomien ved bioraffinering.

Både for forbrugere og producenter fungerer markeder som en kommunikationsplatform, der har betydning for opbygning af tillid, tryghed og loyalit. Foto: Colourbox

18.11.2018 | Agro

Når kunde og bonde mødes

Madmarkeder, madfestivaler, gårdbesøg og smageaftner med lokalt producerede fødevarer er populært som aldrig før. Men hvad får forbruger og fødevareproducent egentligt ud af at møde hinanden? Det har forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, undersøgt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 212

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste