Nyheder

Naturen er selv god til at filtrere næringsstoffer fra, inden de når længere ud i vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro

Landbruget skal drives med hjælp fra naturen

Naturen kan selv give en hånd med til at løse udfordringen med udledning af kvælstof fra landbruget til vandmiljøet. Det var et af flere væsentlige punkter på en international workshop om filtre i landskabet arrangeret af Aarhus Universitet.

Snart tages det første spadestik til etablering af et nyt fuldskala minivådområde med matrice. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro

Videreudvikling af minivådområder med filter er undervejs

I løbet af sommeren og efteråret 2017 bliver der etableret nye minivådområder med matrice med henblik på at skabe mere viden om denne form for virkemiddel mod udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Der er en række faktorer, der skal tages højde for, når man regner på, hvilket landskabsfiltersystem, som har den bedste omkostningseffektivitet. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro

Hvad koster det at fjerne kvælstof fra landbrugets marker?

Kvælstof fra landbrugets marker skal ikke ende i vandmiljøet, men hvad er den mest omkostningseffektive løsning uden for dyrkningsarealet? Det var et af de spørgsmål, der blev behandlet ved en international workshop arrangeret af Aarhus Universitet.

Det er vigtigt at inddrage lokale kræfter for at øge motiveringen til implementering af virkemidler i landskabet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro

Viden er ikke nok – der skal også motivering til

En kombination af indsigt i landmandens adfærd, kendskab til lokale forhold, viden baseret på forskning og hensigtsmæssig politik skal gå op i en højere enhed for at fremme implementering af landskabsfiltre.

En ny rapport fra DCA beskriver de seneste resultater fra forsøgene vedrørende plantebeskyttelse. Foto: Janne Hansen

08.05.2017 | Agro

Ny DCA-rapport giver overblik over plantebeskyttelse

En ny rapport om anvendt plantebeskyttelse fremlægger resultater vedrørende afprøvning af både pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Bladpletsygdomme i korn er økonomisk vigtige at bekæmpe. Foto: E. Fløistad, NIBIO

03.05.2017 | Agro

Beslutningsstøtteværktøjer skræddersyet til lokale forhold er undervejs

Forskere fra Aarhus Universitet udvikler sammen med andre europæiske forskere beslutningsstøtteværktøjer, som kan bidrage til at optimere bekæmpelsen af plantesygdomme i den nordiske-baltiske region.

Rajgræs er en udfordrende ukrudtsplante, som er et problem for landmænd. Foto: Maurizio Sattin

27.04.2017 | Agro

Hvad er hemmeligheden bag modstandsdygtigt ukrudt?

Hvordan og hvorfor bliver ukrudtsplanter modstandsdygtige overfor ukrudtsmidler? Et nyt europæisk projekt med deltagelse af forskere fra Aarhus Universitet forsøger at finde svar på dette spørgsmål for at bane vej for udvikling af effektive strategier til bekæmpelse af ukrudt.

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra andre EU-lande om at udvikle robuste og bæredygtige integrerede plantebeskyttelsesstrategier for at holde styr på en sygdomsfremkaldende svamp. Foto: Janne Hansen

18.04.2017 | Agro

Et skridt foran resistente svampe

Europæiske forskere samarbejder om at holde fingeren på pulsen i forbindelse med spredning af resistens i de svampe, der forårsager bladsygdommen gråplet i hvede, og for at udvikle bekæmpelsesmetoder, der kan bidrage til at reducere afhængigheden af svampemidler.

Vandmiljøet kan skånes for udvaskning af kvælstof fra landbruget blandt andet ved hjælp af kollektive virkemidler. Foto: Janne Hansen

03.04.2017 | Agro

Biofiltre og minivådområder kan reducere kvælstofudvaskning

Nye forskningsresultater tyder på, at minivådområder med biofiltre kan være et effektivt middel til at reducere udledning af kvælstof fra markdræn til vandmiljøet. Miljø- og Fødevareministeriet har bevilget midler til forskning og test på området.

Postdoc Tine Thach har vundet en Jeanie Borlaug Laube WIT Early Career Award.

27.03.2017 | Agro

International pris til lovende hvedeforsker fra Aarhus Universitet

Postdoc Tine Thach fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fået prisen “2017 Jeanie Borlaug Laube Women in Triticum (WIT) Award”.

Viser resultater 1 til 10 ud af 107

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste