Nyheder

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet for at fastholde Danmarks førerposition inden for frøproduktion. Foto: Colourbox

24.07.2017 | Agro

Danske frø i førertrøjen

Danske landmænd er eminente til at producere frø, men for at bevare vindertrøjen skal det gøres det endnu bedre. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et projekt, der skal bidrage til at reducere brugen af pesticider og øge udbyttet i græs- og spinatfrø.

05.07.2017 | Agro

Læs artiklen: Græs er landbrugets nye sort

Læs Erhverv Plus' artikler om Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Og se hvordan både bøffen og landbruget bliver mere grøn.

Der kan sikres et godt udbytte i kartofler ved løbende at dosere kvælstof på grundlag af planternes behov. Foto: Janne Hansen

21.06.2017 | Agro

Kunsten at ramme afgrødernes behov præcist

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en metode til en hidtil uset præcis bestemmelse af afgrøders kvælstofbehov. Metoden kan bruges til at mindske udvaskningen af kvælstof fra landbruget samtidig med at udbyttet optimeres.

Klimaforandringerne kan åbne for nye muligheder for at drive landbrug i Grønland. Foto: Colourbox

21.06.2017 | Agro

Der er muligheder for landbrug i Grønland

Global opvarmning bevirker, at Grønland får længere og varmere somre. Det forhold kan åbne nye muligheder for at drive landbrug – men der mangler viden om alt fra optimale dyrkningsmetoder til gode løsninger på logistik og bæredygtig anvendelse af energi.

Naturen er selv god til at filtrere næringsstoffer fra, inden de når længere ud i vandmiljøet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro

Landbruget skal drives med hjælp fra naturen

Naturen kan selv give en hånd med til at løse udfordringen med udledning af kvælstof fra landbruget til vandmiljøet. Det var et af flere væsentlige punkter på en international workshop om filtre i landskabet arrangeret af Aarhus Universitet.

Snart tages det første spadestik til etablering af et nyt fuldskala minivådområde med matrice. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro

Videreudvikling af minivådområder med filter er undervejs

I løbet af sommeren og efteråret 2017 bliver der etableret nye minivådområder med matrice med henblik på at skabe mere viden om denne form for virkemiddel mod udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Der er en række faktorer, der skal tages højde for, når man regner på, hvilket landskabsfiltersystem, som har den bedste omkostningseffektivitet. Foto: Colourbox

15.05.2017 | Agro

Hvad koster det at fjerne kvælstof fra landbrugets marker?

Kvælstof fra landbrugets marker skal ikke ende i vandmiljøet, men hvad er den mest omkostningseffektive løsning uden for dyrkningsarealet? Det var et af de spørgsmål, der blev behandlet ved en international workshop arrangeret af Aarhus Universitet.

Det er vigtigt at inddrage lokale kræfter for at øge motiveringen til implementering af virkemidler i landskabet. Foto: Janne Hansen

15.05.2017 | Agro

Viden er ikke nok – der skal også motivering til

En kombination af indsigt i landmandens adfærd, kendskab til lokale forhold, viden baseret på forskning og hensigtsmæssig politik skal gå op i en højere enhed for at fremme implementering af landskabsfiltre.

En ny rapport fra DCA beskriver de seneste resultater fra forsøgene vedrørende plantebeskyttelse. Foto: Janne Hansen

08.05.2017 | Agro

Ny DCA-rapport giver overblik over plantebeskyttelse

En ny rapport om anvendt plantebeskyttelse fremlægger resultater vedrørende afprøvning af både pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Bladpletsygdomme i korn er økonomisk vigtige at bekæmpe. Foto: E. Fløistad, NIBIO

03.05.2017 | Agro

Beslutningsstøtteværktøjer skræddersyet til lokale forhold er undervejs

Forskere fra Aarhus Universitet udvikler sammen med andre europæiske forskere beslutningsstøtteværktøjer, som kan bidrage til at optimere bekæmpelsen af plantesygdomme i den nordiske-baltiske region.

Viser resultater 1 til 10 ud af 111

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste