Nyheder

Et af virkemidlerne, som kan bruges til at nedsætte udledningen af klimagasser fra landbruget, er udtagning af kulstofrige lavbundsjorde. Foto: Janne Hansen

21.09.2018 | DCA

Effektive metoder til reduktion af landbrugets udledning af drivhusgasser

Der er en række virkemidler, som landbruget kan benytte sig af for at reducere udledningen af drivhusgasser. En ny rapport giver et overblik over virkemidlernes potentiale, effekter og barrierer.

Professor Lis Wollesen de Jonge er udpeget som medlem af Danmarks Frie Forskningsfond | Teknologi og Produktion. Foto: Janne Hansen

21.09.2018 | Agro

Jordfysikprofessor indtræder i Danmarks Frie Forskningsfond

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, forsyner Danmarks Frie Forskningsfond | Teknologi og Produktion med et nyt medlem: Professor Lis Wollesen de Jonge.

Med virkning fra 1. juni 2018 er Lis Wollesen de Jonge ansat som professor i jordfysik ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

03.09.2018 | Agro

Professor i jordfysik ansat på Aarhus Universitet

Professor Lis Wollesen de Jonge i Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er ikke bleg for at få jord under neglene.

Sikring af Kinas vandkvalitet får en hjælpende hånd fra danske forskere - blandt andet fra Aarhus Universitet. Foto: Colourbox

20.08.2018 | Agro

Kina skal have rent vand – med hjælp fra Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet bidrager til at sikre tilstrækkeligt med rent vand til Kina i et EU-projekt, der også kan gavne europæisk erhvervsliv.

Tang kan både være en alternativ kilde til protein og bidrage til at fjerne og genanvende kvælstof og fosfor fra havmiljøet. Foto: Janne Hansen

10.08.2018 | DCA

Danmark kan selv dyrke alt proteinet til sine husdyr

I stedet for at importere store mængder proteinråvarer fra udlandet kan vi selv producere protein nok til husdyrene og til at supplere vores egne behov.

Efter flere års nedgang i overskud af næringsstoffer fra landbruget er overskuddet steget i forhold til foregående år. Foto: Janne Hansen

02.08.2018 | Agro

Landbrugets overskud af næringsstoffer er steget

Overskuddet af næringsstoffer fra landbruget har været støt faldende de seneste 20 år, men er steget i 2016/2017. Overskuddet er ikke lig med udvaskning til vandmiljøet.

Et hold internationale studerende sugede viden om dansk landbrug til sig på et kursus koordineret af forskere fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Foto: Berit Andersen, Innovest

02.07.2018 | Agro

Dansk agro-knowhow deles med udenlandske studerende

Studerende fra udlandet sugede viden om danske fødevareproduktion og bæredygtig håndtering af næringsstoffer i landbruget til sig.

Danske forskere deltager i et europæiske projekt om beskyttelse af drikkevand mod forurening af stoffer fra landbruget. Foto: Colourbox

29.06.2018 | Agro

Hvordan kombineres landbrug med beskyttelse af Europas drikkevand?

Forskere fra Aarhus Universitet er partnere i et EU-projekt, der undersøger landbrugspraksis og EU-politik i forhold til drikkevandskvalitet og landbrugets brug af pesticider og kvælstof.

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen

27.06.2018 | Agro

Ny professor i plantepatologi

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Deltagerne i indvielsen af det nye filtermatrice-anlæg hos Gyldenholm Gods var interesseret i at se, hvor vandet løb ind og ud, de forskellige måleenheder og selve bassinerne med flis. Foto: Janne Hansen

18.06.2018 | Agro

Nordeuropas største forsøgs-filteranlæg blev indviet

Et stort minivådområde med filtermatrice blev indviet ved Gyldenholm Gods på Sjælland.

Viser resultater 1 til 10 ud af 189

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste