Nyheder

Klaus Paaske er hædret som Årets Frugtavler 2014. Foto: Annemarie Bisgaard

28.02.2014 | DCA

AU forsker kåret som Årets Frugtavler 2014

Klaus Paaske fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udnævnt til Årets Frugtavler 2014 af Brancheudvalget for Frugt og Grønt.

En humlebi bestøver rødkløver, der er en græsmarksbælgplante, som i et nyt forskningsprojekt skal sikres en ny eksportsucces i lighed med græsfrø, hvor Danmark er verdens største eksportør. Foto: Ulla Andersen, AU

21.02.2014 | Forskning

Forskere skal sikre eksportsucces med græsmarksbælgplanter

Danmark er en betydelig producent af græsmarksbælgplanten hvidkløver, men et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet, der har tæt samspil med flere virksomheder, stiler efter at øge udbyttet for hvidkløver, forøge produktionen af rødkløver og sætte skub i produktionen af lucerne.

Mellemafgrøder er blevet undersøgt for at afklare, om to hektar mellemafgrøder fortsat kan erstatte en hektar efterafgrøder. På baggrund af forsøgene, der har været udfordret af de vejrmæssige forhold, er der ikke fundet grundlag for at ændre på forholdet mellem mellem- og efterafgrøder.

06.02.2014 | Forskning

Mellemafgrøders effekt på kvælstofudvaskning undersøgt i forsøg

Mellemafgrøder er blevet undersøgt i forsøg ved Aarhus Universitet for at bestemme deres virkning på kvælstofudvaskningen set i forhold til efterafgrøder. Det er der kommet en rapport ud af.