Nyheder

Der er både klima- og miljøgevinst ved at dyrke tørlagte vådområder – den såkaldte paludikultur – men der mangler udvikling og viden om teknologi og metoder.

30.12.2016 | Agro

Våde lavbundsarealer kan gøres produktive og klimavenlige

Klimaet, miljøet og landbruget kan alle blive vindere, hvis landmænd dyrker deres lavbundsarealer på en helt anden måde end nu. Udfordringen er, at der mangler udvikling og dokumentation.

Danmark står for cirka 75 procent af verdens produktion af spinatfrø, så det er vigtigt at sikre, at afgrøden er uden sygdomme. Foto: Colourbox

27.12.2016 | Agro

Visnesyge i spinat skal holdes nede

Det er altafgørende for den danske produktion af spinatfrø at styre udenom den tabsgivende svampesygdom visnesyge.

Der ikke meget at hente ved at vande sine kløvergræsmarker. Foto: Janne Hansen

21.12.2016 | Agro

Er der penge i at vande kløvergræs?

Overraskende og modsat tidligere resultater har en ny forsøgsserie udført på AU Foulum vist, at der er meget lille gevinst ved at vande kløvergræs.

Der graves dybt for indhente mere viden om udvaskning af pesticider fra sprækker i lerjorde.

20.12.2016 | Agro

Sprækker i danske lerjorde forårsager fund af pesticidrester i grundvandet

Der findes færre pesticidrester i grundvandet under sandjorde end under opsprækkede lerjorde. Opsprækkede lerjorde udgør cirka 40 procent af Danmarks overflade.

Danmark kan fastholde sin fødevareproduktion, selvom der dyrkes græs i stedet for korn. Foto: Jesper Rais

19.12.2016 | Agro

Er græs det nye guld?

Grønne græsmarker i stedet for gyldne kornmarker kan bidrage til at reducere Danmarks udledning af klimagasser med cirka 20 procent – men det kræver videreudvikling af nuværende teknologi og ændrede praksis i landbruget.

Mikrobryg er et eksempel på lokaltproducerede varer med succes. Foto: Colourbox

16.12.2016 | Agro

Mad med stamtavle er det nye sort

Oplysning om en fødevares oprindelsessted kan virke som et kvalitetsstempel, hvis fødevaren har et særpræg. Nu skal der sættes skub i udvikling af flere danske fødevarer med en kendt oprindelse eller historie.

Spiring af frøukrudt kan holdes ned ved at minimere jordbearbejdningen. Foto: Janne Hansen

15.12.2016 | Agro

Når det er bedst at lade være

Ingen eller minimal jordbearbejdning er den bedste strategi mod frøukrudt, fordi omsætningen af ukrudtsfrø er størst på jordoverfladen.

Kløver og græs bør få selskab af flere urter, da det medfører en række fordele. Foto: Janne Hansen

14.12.2016 | Agro

Når kløvergræs er mere end kløver og græs

Urter i kløvergræsmarker kan bidrage positivt til biodiversitet, kulstoflagring, ressourceudnyttelse og udbytte – men det kræver god styring af andelen af urter.

Der er mange forskellige kilder til drivhusgasser fra landbruget. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro

Landbrugets klimagasser er en kompliceret affære

Landbruget bidrager med cirka 20 procent af de samlede danske udledninger af drivhusgasser målt i klimapåvirkning – men det er tal, der er vanskelige at opgøre nøjagtigt.

Kløvergræs som en del af sædskiftet kan bidrage til at holde ukrudtet nede. Foto: Janne Hansen

08.12.2016 | Agro

Fem tips til at begrænse ukrudtet i økologiske marker

Ved at følge fem grundregler kan man begrænse forekomsten af ukrudt i økologiske marker. Lektor Bo Melander, Aarhus Universitet, går i nærmere detaljer med disse forsøgsbaserede men praktiske fif på Plantekongres 2017.

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste