Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Øget dyrevelfærd er en sidegevinst af at kombinere skovlandbrug med husdyr på friland. Foto: pEcosystems

23.04.2019 | DCA

Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet

Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og anvendes korrekt.

Mogens Nicolaisen og Mogens Støvring Hovmøller afholder tiltrædelsesforelæsninger på AU Flakkebjerg den 3. maj 2019.

01.04.2019 | Agro

To nye professorer – og to tiltrædelsesforelæsninger

Afgrødesundhed er i centrum, når to nye professorer ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder tiltrædelsesforelæsninger 3. maj 2019.

Repræsentanter for tænketanke, landbrugsorganisationer, fødevarevirksomheder og NGOer diskuterede mulighederne for at reducere fødevarernes klimaaftryk. Foto: Claus Bo Andreasen

25.03.2019 | DCA

Vi skal efterspørge og producere klimavenlige fødevarer

En reduktion af fødevarernes klimabelastningen er forbundet med store udfordringer og vanskelige dilemmaer. Men en omstilling i både forbrug og produktion er nødvendig og vil have mange positive sideeffekter.

I en redegørelse konkluderer forskere, at det ikke er sandsynligt, at honningbier i deres nuværende tæthed og fordeling skulle udgøre en generel fare for vilde bier i Danmark. Foto: Per Kryger

22.03.2019 | DCA

Debat om honningbier kontra de vilde bier

Efter ønske fra Landbrugsstyrelsen har forskere fra Aarhus Universitet gennemgået den eksisterende litteratur om mulig fødekonkurrence mellem honningbier og vilde bier.

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt til professor i plantepatologi. Foto: Jesper Rais

06.03.2019 | Agro

Ny professor i plantepatologi ved Aarhus Universitet

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mælkeproduktion påvirker mere end blot klimaet - også eksempelvis biodiversitet og jordens kulstoflagring påvirkes. Foto: Colourbox

06.03.2019 | Agro

Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet

Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.

Marie Trydeman Knudsen fra Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet. Foto: Janne Hansen

27.02.2019 | Agro

AU-forsker er nyt medlem af Klimarådet

Forsker Marie Trydeman Knudsen, Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet, er udnævnt som nyt medlem af Klimarådet.

Forskere fra Institut for Agroøkologi arbejder med syv forskellige fremtidsscenarier fra kvægbedrifter. Foto: Jesper Rais

22.02.2019 | Agro

Forskere beskriver syv mulige scenarier for fremtidens kvægbedrifter

Forskere fra Aarhus Universitet har kigget ind i krystalkuglen og opstillet syv mulige scenarier for fremtidens malkekvægbrug baseret på input fra branchen.

Langt størsteparten af affaldsprodukterne fra fødevareindustrien i Danmark bliver genanvendt til forskellige formål. Foto: Colourbox

12.02.2019 | Food

Fødevareaffald bliver genanvendt

Fødevareindustrien er god til at anvende fødevareaffald på forskellige måder, så det, der rent faktisk går til spilde, er begrænset. Det gælder især for animalske produkter.

Græs og kløver kan bruges til eksempelvis proteinfoder via bioraffinering. Foto: Colourbox

12.02.2019 | Agro

Et nyt dansk-svensk projekt har fokus på græs og grøn bioraffinering

Et nyt udviklingsprojekt, Green VALLeys, har fokus på flerårige afgrøder i form af græs og kløver, som kan blive råmateriale til bioraffinering og højkvalitetsproteinfoder samt være en nøgle til et mere bæredygtigt landbrug.

Viser resultater 21 til 30 ud af 254

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste