Nyheder

Ph.d.-studerende Cecilie Hermansen har vundet studenterprisen for sin præsentation i en konkurrence på en stor, international konference i USA. Foto: Janne Hansen

13.01.2016 | Agro

Ung forsker med X-faktor

Ph.d.-studerende Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi har vundet studenterprisen ved en stor, international konference i USA.

Der er gennemført en ny beregning af kvælstofbelastningen og kvælstofretentionen fordelt på ID15-oplande - 15 km2 store områder - for hele landet. Foto: Janne Hansen

04.01.2016 | Agro

Opdatering af det nationale kvælstofretentionskort

Ændring i dele af den nationale kvælstofmodel har resulteret i et korrigeret nationalt kvælstofretentionskort.

Biokul er ikke et ensartet produkt, men derimod en samlet betegnelse for kulstofrester af forskellige biomasser. Foto: Henning Thomsen

14.12.2015 | Plantekongres

Sådan virker biokul på dyrket jord og miljøet

Biokul øger lagringen af kulstof i jorden og kan øge udbyttet afhængigt af jordens status. Miljømæssigt ser biokul også ud til at kunne reducere emissionen af lattergas. På Plantekongressen i Herning vil lektor Lars Elsgaard præsentere den nyeste viden om brugen af biokul.

Det kan være svært at vurdere, hvor alvorligt et angreb af virus i bistaden er. Et nyt redskab fra Institut for Agroøkologi gør det nemmere. Foto: Colourbox

20.10.2015 | Agro

Vurdering af forekomsten af honningbivirus forenkles

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet en model, der gør det nemmere for biavlere at vurdere, hvor alvorligt forekomsten af virus er hos honningbier.

Arealet med tørvejord er reduceret med 50.000 ha siden 1975. Foto: Janne Hansen

18.10.2015 | Agro

Forskning fra Aarhus Universitet og forvaltning af miljøet går hånd i hånd

Det danske areal af tørvejord er reduceret med cirka 50.000 ha siden 1975. Det viser undersøgelser fra Aarhus Universitet. Resultaterne ligger til grund for den nye lavbundsordning og er et eksempel på, hvordan anvendelse af forskning går hånd i hånd med miljøforvaltning.

Jordbrugsforskningen på AU omfatter et bredt spektrum af emner, der har at gøre med, hvordan vi mennesker anvender og udvikler naturlige ressourcer til gavn for os selv. Arkivfoto: Anders Trærup

12.10.2015 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Afgasning af gylle øger kvælstoffets tilgængelighed for afgrøderne, hvilket alt andet lige kan føre til øget udbytte. Foto: Jesper Rais

17.09.2015 | Agro

Bioforgasning nedsætter udvaskning af kvælstof fra husdyrgødning

Forskere ved Aarhus Universitet har udviklet en ny model, der kan beregne udvaskningen af kvælstof fra afgasset gylle sammenlignet med ubehandlet gylle over en længere tidshorisont.

Græs kan bekæmpe skadedyr, der æder dets rødder, ved hjælp af særlige svampe. Foto: Colourbox

24.08.2015 | Agro

Græs væbnes med grønt våben mod insekter

Udvikling af de første kommercielle græsplanter med naturlige beskyttelse af rødderne mod insektangreb vil føre til reduceret brug af pesticider og styrkelse af den danske græsfrøproduktion.

Vinderne af Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2014 blev kåret ved Agromek i Herning. Foto: Wiegaarden

18.08.2015 | DCA

50.000 kr. til de bedste forretningsideer inden for den biobaserede økonomi

Agro Business Park har skudt Innovationskonkurrencen 2015 i gang. Målet er at styrke udviklingen af nye produkter og virksomheder inden for det biobaserede samfund.

De danske tal holder sig stort set altid under de standardværdier, der er opregnet i VE-direktivet. Foto: Janne Hansen

17.08.2015 | DCA

Nye tal for klimabelastningen ved dyrkning af hvede og raps til biobrændstof

Forskere ved Aarhus Universitet har opdateret tallene for, hvor stor klimabelastningen er ved dyrkning af hvede og rasp til biobrændstoffer.

Viser resultater 91 til 100 ud af 111

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste