Nyheder

Formålet med kvælstofprognoserne er at sikre, at gødningstilførslen på markerne bliver tilpasset efter jordens indhold af kvælstof. Foto: Janne Hansen

17.03.2016 | Agro

Kvælstofprognosen for 2016 er nu offentliggjort

Normudvalget har indstillet kvælstofprognosen for 2016. Alt efter jordtype og geografisk beliggenhed viser prognosen et ekstra behov for kvælstof.

04.03.2016 | Anis

Forlænget laktation - en lovende strategi til bedre økonomi

Der kan være både produktionsmæssige og økonomiske fordele for mælkeproducenten, hvis han vælger at forlænge køernes laktationsperiode og dermed kælvningsintervallet i besætningen. Eksempelvis kan denne strategi give væsentlige besparelser på blandt andet foder, dyrlæge og reproduktion, som til fulde kan modsvare et fald i mælkeydelsen per år. Det…

Tommy Dalgaard er udnævnt til professor og holder tiltrædelsesforelæsning 15. april 2016.

03.03.2016 | Agro

Ny professor i bæredygtighed

Tommy Dalgaard ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, er udnævnt til professor i jordbrug og bæredygtig ressourceanvendelse.

Der er direkte sammenhæng mellem antibiotikaforbrug og forekomsten af gener for antibiotikaresistens i miljøet. Foto: Janne Hansen

02.03.2016 | Agro

Antibiotikaforbrug påvirker forekomsten af resistente bakterier i jorden

Anvendelse af husdyrgødning øger jordens indhold af gener for resistens mod antibiotika. Til gengæld er skaden ikke uoprettelig.

Nogle jordtyper skrumper, når der er tørre. Foto: Colourbox

18.02.2016 | Agro

Jord har mange facetter

Et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet vil grave dybere ned i hemmelighederne bag jordens egenskaber i forhold til jordens vandindhold. Denne viden er relevant inden for landbruget og ingeniørvirksomhed.

Forsker Emmanuel Arthur har modtaget 4,5 mio. kr. fra Villum Fondens Young Investigator-program. Foto: Janne Hansen

17.02.2016 | Agro

Ung forskertalent får prestigefuld bevilling

Villum Fonden har bevilget 4,5 mio. kr. til forsker Emmanuel Arthur fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

I projektet MOVE håber forskerne at kunne finde sorter, som ikke er tilgængelige for øjeblikket og følge dem hele vejen ud i kæden. Foto: Ulla Skovsbøl

15.02.2016 | Agro

Gamle sorter af kål og rødbeder skal dyrkes igen

Forskningsprojektet MOVE vil undersøge, hvordan frø af gamle grønsagssorter med interessante egenskaber kan blive tilgængelige for hobbyavlere og økologiske landmænd.

Peter Hartvig er ny forsøgsleder i Institut for Agroøkologi. Foto: Janne Hansen

11.02.2016 | Agro

Ny leder af forsøg med pesticider i små afgrøder

Peter Hartvig er ansat som forsøgsleder i små afgrøder i Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitets forskningscenter AU Flakkebjerg.

En ny europæisk forening til fremme af agroøkologi er stiftet. Foto: Janne Hansen

11.02.2016 | Agro

Agroecology Europe er lanceret

Forskere fra Aarhus Universitet er blandt forskere fra 10 forskellige lande, der har stiftet en ny europæisk organisation, der sigter mod at fremme agroøkologi.

Ph.d.-studerende Cecilie Hermansen har vundet studenterprisen for sin præsentation i en konkurrence på en stor, international konference i USA. Foto: Janne Hansen

13.01.2016 | Agro

Ung forsker med X-faktor

Ph.d.-studerende Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi har vundet studenterprisen ved en stor, international konference i USA.

Viser resultater 91 til 100 ud af 120

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste