Aarhus Universitets segl

Forsker fra Aarhus Universitet vinder prestigefuld pris som årets bedste forsker

Postdoc Komal Kumari Choudhary fra Land-CRAFT har modtaget anerkendelse som årets bedste forsker ved at vinde den prestigefyldte "Best Researcher Award" fra International Research Awards on Sustainable Agriculture and Food Systems. Hendes forskning har ført hende hele vejen fra Rajasthan til Land-CRAFT på Aarhus Universitet, hvor hun fokuserer på remote sensing inden for landbrugsforskningen.

Foto: Komal Kumari Choudhary

Komal Kumari Choudhary har været på en imponerende rejse fra Rajasthan via Hong Kong og Rusland før hun landede hos Land-CRAFT – Center for Landscape Research in Sustainable Agricultural Futures. Her er hun postdoc med særligt fokus på remote sensing. I Rajasthan i den vestlige del af Indien studerede hun geografi ved University of Rajasthan, senere førte hendes studier hende til The Hong Kong Polytechnic University, hvor hun fik en ph.d.-grad inden for remote sensing af landbrugsarealer. Rejsen sluttede ikke her, Komal Kumari Choudharys forskning har ført hende på tværs af kontinenter, hvor hun har samarbejdet med anerkendte institutioner i Frankrig og Rusland.  

Aarhus kalder 

“Det er landbruget, der har min helt store interesse, og det er indenfor landbrugsforskningen, jeg ønsker at dygtiggøre mig,” fortæller Komal Kumari Choudhary. Derfor var det også helt naturligt for hende at vælge Aarhus Universitet og nærmere betegnet Land-CRAFT, som næste stop på hendes akademiske rejse.  

“Aarhus Universitet er internationalt anerkendt blandt andet for sin landbrugsforskning. Universitetet rangerer blandt de 100 bedste i verden, så jeg er naturligvis meget glad for at kunne fortsætte min forskning her under kyndig vejledning fra blandt andre professor Klaus Butterbach-Bahl og professor Tommy Dalgaard,” fortæller Komal Kumari Choudhary, der i øjeblikket arbejder med biomasseestimering og –produktion i Danmark.   

Prisvindende forsker 

Det er ikke nyt for Komal Kumari Choudhary at vinde priser og anerkendelse for sin forskning. Fornylig blev hun endnu en gang anerkendt for sin forskning, da hun netop har modtaget “Best Researcher Award” fra International Research Awards on Sustainable Agriculture and Food Systems.  

“Det betyder rigtig meget for mig at få sådan en pris. Jeg er blevet nomineret af min ph.d.-vejleder fra Hong Kong Polytechnic University for den forskning, jeg stod for der,” fortæller hun.  

Prisen er en anerkendelse af Komal Kumari Choudharys arbejde med fænologisk remote sensing, hvor hun med andre ord forskede i, hvordan man kan bruge satellitfotografier til at forudsige, hvor stort et udbytte, der kunne forventes på rismarker i kystnære områder.  

Fra forskning i biomasse til undersøgelser af drivhusgasudledninger 

Den anerkendelse, der kommer i kølvandet på sådan en pris, har givet Komal Kumari Choudhary endnu mere drivkraft. Nu kaster hun sig ud i en tre år postdoc ved Land-CRAFT på Aarhus Universitet, og som altid har hun blikket rettet mod fremtiden.  

“Lige nu er jeg ved at afslutte mit arbejdet med at bruge remote sensing til estimering af biomasse, men min plan er at dykke ned i forskning af drivhusgasser indenfor de næste par måneder, og mit håb er, at min viden om remote sensing derigennem kan bidrage til mere bæredygtige landbrugspraksisser,” siger hun.  

Mere information

Kontakt: Postdoc Komal Kumari Choudhary, Land-CRAFT – Center for Landscape Research in Sustainable Agricultural Futures, Aarhus Universitet. Email: komal.kumari@agro.au.dk