Aarhus Universitets segl

Seniorforsker bliver President-Elect for prestigefyldt organisation

Seniorforsker Fiona Hay fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er blevet President-Elect i organisationen International Society for Seed Science.

Seniorforsker Fiona Hay fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er blevet President-Elect i organisationen International Society for Seed Science.
Seniorforsker Fiona Hay fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er blevet President-Elect i organisationen International Society for Seed Science. Foto: Fiona Hay

International Society for Seed Science (ISSS) er en professionel organisation for frøforskere. Deres formål er at fremme forskning, uddannelse og forståelsen af ​​frø. I september i år overtog Fiona Hay rollen som organisationens nye President-Elect efter Julie Buitink (INRA, Frankrig), som nu er den nyeste præsident for ISSS.

”Jeg er meget beæret og glad for at være blevet bedt om at blive President-Elect. Det er et stort ansvar, og i de næste fire år skal jeg støtte præsidenten, organisere vores halvårlige møder, arbejde med udgivere af ISSS-procedurer og fremme uddannelsesaktiviteter,” siger Fiona Hay.

Seniorforsker, President-Elect og chefredaktør

Udover at være President-Elect for International Society for Seed Science, er Fiona Hay også seniorforsker ved Institut for Agroøkologi, samt chefredaktør for tidsskriftet Seed Science and Technology, udgivet af International Seed Testing Association (ISTA).

"ISSS og ISTA arbejder på at styrke deres samarbejde, så selvom de har hver deres respektive tidsskrifter, Seed Science Research og Seed Science and Technology, er vi ivrige efter, at frøforskere støtter og værdsætter dem begge," forklarer Fiona Hay.

Først Presiedent-Elect dernæst President

ISSS styres af et forretningsudvalg bestående af både valgte og udpegede forvaltere. Fiona Hay skal være President-Elect i de næste fire år, inden hun bliver den næste præsident for ISSS, også i fire år.

"Det er otte års engagement, men det er et engagement, jeg er gladelig forpligter mig til, da jeg virkelig vil være med til at fremme en bedre forståelse for frøvidenskab, ikke kun blandt frøforskere og fagfolk, men også i samfundet generelt," siger Fiona Hay.

Og det er også ISSS’ hovedformål at fremme forskning, kommunikation og uddannelse ved at:

  • Offentliggøre videnskabelig forskning om frøbiologi i Seed Science Research.
  • Koordinere og tilrettelægge konferencer, workshops og mere specialiserede møder relateret til seed science.
  • Offentliggøre procedurer på visse ISSS -konferencer og andre møder.
  • Dele nyheder og kommentarer af interesse for frøforskere og teknologer via online og andre fora.
  • Understøtte uddannelsesaktiviteter inden for frøbiologi, herunder kurser, diasudvekslinger, websteder osv.
  • Etablere præmier og hædersbevisninger for fortjenstfuldt arbejde inden for frøbiologi.
  • Dele stillingsopslag.
  • Involvere sig i politiske og public relations-aktiviteter, der påvirker frøforskning og -udnyttelse.
Yderligere information
Læs mere:  Du kan læse mere om International Society for Seed Science på deres website
Kontakt:  Seniorforsker og President-Elect Fiona Hay, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Tlf .: +45 87158382 eller mail: Fiona.hay@agro.au.dk