Aarhus Universitets segl

Birte Boelt udpeget som en af de 20 mest indflydelsesrige kvinder indenfor frøsektoren i Europa

Professor Birte Boelt fra Aarhus, er blevet udvalgt som en af de 20 mest indflydelsesrige kvinder indenfor frøsektoren i Europa af Seed World Europe.

Seed World Europe har dedikeret denne udgave af deres årlige '20 Most' funktion til at anerkende og fejre kvinder, der bidrager væsentligt til Europas frøsektor. Med på listen er professor Birte Boelt fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet på grund af hendes indflydelse og bidrag til plantevidenskab og landbrug.  

Birte Boelt har markeret sig som en nøgleperson inden for frøsektoren. Hendes lederskab og dedikation til forskning har haft en betydelig indvirkning på bæredygtig landbrugspraksis, øget frøudbytte og -kvalitet samt fremmet samarbejdet mellem industrien og forskningen. Det er også hovedårsagen til den fine udnævnelse. Men det er ikke den eneste. Siden 2007 har Birte Boelt stået i spidsen for DanSeed Symposium. Her har hun skabt en platform for vidensdeling og styrket samarbejdet mellem frøindustrien og forskningsverdenen. Hendes engagerede arbejde har skabt et rum, hvor ny viden og ideer kan blomstre, og hvor industrien og forskningen kan finde fælles fodslag. 

International anerkendelse og engagement 

Birte Boelts internationale engagement inkluderer vigtige roller i International Seed Testing Association (ISTA), og hun har været præsident for International Herbage Seed Group. Hendes bidrag til internationale organisationer viser ikke kun hendes ekspertise, men også hendes engagement i at forbedre frøsektoren på globalt plan. Hendes passion for at forstå plantemiljøinteraktioner har resulteret i innovative løsninger for effektiv dyrkning og gjort hende til en mentor for studerende og en ledende figur for den næste generation af frøforskere ved Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.  

Sidste år tiltrådte Birte Boelt som professor i frøproduktion og –teknologi ved Institut for Agroøkologi, i den forbindelse blev der lavet et portræt af hende og hendes forskning. Læs portrættet her.  

Læs mere om udnævnelsen og se de 19 andre kvinder på listen her.