Aarhus Universitets segl

Opskrifter

Brystfilet fremfor hele kyllinger

Mere og mere kyllingekød afsættes som udskæringer fremfor hele kyllinger, og her går det væsentligt nemmere at afsætte brystfilet frem for lår og overlår. For at opretholde en merpris for økologiske kyllinger er det vigtigt at hele slagtekroppen kan afsættes til en merpris. I SUMMER projektet har vi taget udfordringen op og arbejdet med produktudvikling på kyllingelår, for derved at skabe større interesse for denne del af slagtekroppen. Få inspiration til alternativ tilberedning her – der er gode sanseindtryk i vente!

Brystflæsk har navnet imod sig

Tilsvarende er det heller ikke alle udskæringer af den økologiske gris der er lige nemme at afsætte, men også her er det vigtig at hele slagtekroppen kan afsættes til en merpris. Vi har i SUMMER projektet arbejdet med produktudvikling af brystflæsk fra økologiske slagtesvin. Og brystflæsk kan – på trods af navnet – blive til lækkert bacon og ”nordisk pulled pork” med smag af den danske natur. Få inspiration til anvendelsen af brystflæsk her