Aarhus Universitets segl

Bachelor- og kandidatuddannelse

Bachelor- og kandidatuddannelser ved Institut for Agroøkologi

Vi står som samfund overfor store og nært forbundne udfordringer. Vi skal på en gang sikre, at der er fødevarer nok til en voksende verdensbefolkning, og samtidig reducere både CO2-aftrykket og belastningen på natur og miljø fra netop fødevareproduktionen.

Løsningen på disse udfordringer kan ikke findes indenfor en enkelt fagdisciplin. Derfor udbyder Institut for Agroøkologi i samarbejde med Institut for Fødevarer bachelor- og kandidatuddannelser, hvor vi har sikret et samspil mellem de faglige discipliner. Her vil du som studerende modtage forskningsbaseret undervisning på tværs af discipliner, der gør dig i stand til at forstå og undersøge de komplekse problemstillinger relateret til bæredygtig fødevareproduktion.

På uddannelserne vil du opleve følgende: 

  • Du kommer til at arbejde med fødevarer, natur, nye teknologier og mennesker. 
  • Du får redskaberne til at se sammenhængen mellem produktionen af fødevarer baseret på planter samt produktionens samspil med natur og miljø. 
  • Du opnår kompetencer til at løfte de udfordringer, fremtiden byder på, når vi skal sikre fødevarer til verdens befolkning
Visninger
Bachelor i Plante- og Fødevarer Er du optaget af, hvordan vi får skabt en bæredygtig fremtid, hvor vi kan producere mad nok af høj kvalitet til alle, samtidig med at vi passer på miljøet, biodiversiteten og klimaet? Og kan du både lide at lære om plantefysiologi, mikrobiologi og molekylærbiologi og at få teorien omsat til praksis udendørs i det åbne land eller inden for i laboratoriet? Med Aarhus Universitets nye uddannelse i Plante- og fødevarevidenskab kommer du med helt i front i den grønne omstilling. Du får en grundlæggende viden om planter som grundlaget for fremtidens bæredygtige fødevarer, foder og energi. Du får indsigt i, hvordan vi bruger vores ressourcer mest optimalt og dermed bidrager til at løse nogle af samfundets store udfordringer ved hjælp af fx bæredygtige dyrkningsmetoder, plantebaseret protein til mad, grøn bioraffinering, nye fødevareteknologier og produktion af biogas.