Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Claus Rasmussen

26.05.2021 | Agro, Presseklip, DCA

"Hvad ville der ske, hvis alle bierne uddøde?" Biforsker svarer på spørgsmål fra Videnskab.dk

Spørgsmålet blev stillet af 12-årige Alberte, og senior forsker Per Kryger giver i en artikel på videnskab.dk et indblik i, hvad der ville ske, hvis alle bier forsvandt. Han giver også et trick til, hvad især børn kan gøre for at hjælpe bierne med at overleve.

Foto: Lars Kruuse - AU Foto

26.05.2021 | Agro, Forskning, DCA, Natur, miljø og klima

Ni anbefalinger til implementering af flere vådområder i fremtiden

Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har sammenlignet vådområdeprogrammer i Danmark og Sverige igennem de seneste 35 år. Det har givet ni anbefalinger for en forbedret implementering af vådområder.

Unge nematoder. Foto: Md Maniruzzaman Sikder

26.05.2021 | Agro, Forskning, DCA

Planter kan skræmme skadelige nematoder væk

Ved hjælp af nogle ganske særlige stoffer kaldet benzoxazinoider, kan planter som for eksempel majs skræmme bestemte arter af planteparasitiske nematoder væk fra rødderne. Planter har med andre ord sit helt eget forsvarssystem, som forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har undersøgt.

Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA, Anis, Agro

Forskning og den grønne omstilling

En virtuel konference sætter fokus på forskning og rådgivning, som bidrager til at løse klimaudfordringen, forbedre vandmiljøet og styrke biodiversiteten.

NuReDrain virtuel konference d. 1. juni 2021.

20.05.2021 | Agro, Konference, DCA

Virtuel konference: Hvordan filtreres kvælstof og fosfor fra landbrugsvand?

Kom med til en virtuelle konference, som er organiseret af NuReDrain. Her møder du en række spændende indlægsholdere fra blandt andet Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Ghent University og Rostock University. Med fokus på den nyeste viden vil de gøre dig klogere på, hvilke filtersystemer, der bedst kan forhindre kvælstof og fosfor i at…

Viser resultater 31 til 35 ud af 452

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste