Aarhus Universitets segl

Nye tiltag på Frøforskning.dk

Der er nu gået fem måneder siden frøforskning.dk blev lanceret tilbage i oktober 2012 og interessen for portalen har været rigtig god med masser af feedback fra brugerne.

På baggrund af brugernes kommentarer har vi på det seneste lanceret et par tiltag, som skal støtte op omkring brugernes brug af frøportalens mange informationer.

Nyhedsrobot (login nødvendig)
For at sikre at den enkelte bruger bliver informeret om ny information på frøportalen, er der blevet udviklet en nyhedsrobot, der ud fra den enkelte brugers ønsker hver dag, uge eller måned, sender en nyhedsemail med oplysninger om hvad der er sket siden sidst. Såfremt den enkelte bruger har ønske om at indsnævre nyhedsbrevet til kun at informere om nye tiltag indenfor særlige områder (f.eks. KUN "alm. rajgræs"), kan dette noteres under indstillingerne i brugeres profiloplysninger ("Min Konto"). Ønsker man ikke længere at modtage en "nyhedsreminder", kan robotten slås helt fra i indstillingerne.

Stjernesøgning (login nødvendig)
Ved siden af søgevinduet er der blevet tilføjet en lille stjerne. Fordelen ved en stjernesøgning fremfor en almindelig søgning er, at stjernesøgningen søger efter faste søgninger (eks. forfatter, keyword eller tidsskrift). Det vil sige, at hvis brugeren har en særlig interesse (f.eks "engrapgræs") kan dette registreres under indstillingerne i brugeres profiloplysninger ("Min Konto").

Besøgsstatistik
Siden frøforskning.dk blev lanceret er den blevet besøgt af 300 personer, der har været forbi 600 gange og ca. brugt 5 minutter hver gang på portalens sider. Det er rigtig flot gået for en forskningsportal, der primært er blevet promoveret via personlige anbefalinger. Målet er dog, at endnu flere personer bruger portalen, og at den kommer til at udgøre en vigtig brik i vidensdelingen omkring dansk frøproduktion.

Kommentarer, spørgsmål og forslag til indholdet på frøforskning.dk bedes rettet til kontakt@froeforskning.dk.