Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Colourbox

09.06.2021 | Forskning, Agro, DCA, Forædling og plantebeskyttelse

Forskere lægger det genetiske fundament til fremtidig management af meldrøjer i rug

Hvordan inficerer meldrøjer rug, og hvilke gener spiller en vigtig rolle i modstanden mod sygdommen? Dette er spørgsmål, som forskere fra Institut for Agroøkologi har undersøgt som led i et industrielt post doc-samarbejde med Nordic Seed. Resultaterne vil bane vejen for en bedre forståelse af meldrøjers komplekse mekanismer, som kan bruges i nye…

Foredragene og debatterne livestreames på dagen fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus. (Foto: AU Foto)

08.06.2021 | Møde, Agro, DCA

Folkemøde 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere

Har de danske lavbundsjorde X-faktor i klimakampen – forstå hvorfor! Eller bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og…

Illustrationen viser sammenhængen mellem de tre modelsystemer, der indgår i den samlede nationale kvælstofmodel.

02.06.2021 | Forskning, Agro, DCA

Den nationale kvælstofmodel får nyt, forbedret datagrundlag

GEUS og Aarhus Universitet har opdateret den Nationale Kvælstofmodel mht. data og model struktur. Modelsystemet beregne kvælstoffets transport, omsætning og tilbageholdelse (herunder kvælstof retention) fra både landbrugsarealer samt by, skov, natur, bebyggelse og frem til kysten.

Foto: Md Maniruzzaman Sikder

31.05.2021 | Ph.d.-forsvar, Agro, Navne

Ph.d.-forsvar: Mekanismerne bag plante-nematode-interaktioner?

Mekanismerne bag plante-nematode interaktioner i naturlige omgivelser er stort set ukendte, da ​​vores nuværende viden kommer fra in vitro-bioassays.

31.05.2021 | DCA, Agro, Anis

Webinar om grøn omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion

Mere end 200 forskere har givet deres bud på den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. I den anledning inviterer Aarhus Universitet sammen med SEGES og de øvrige danske universiteter til webinar om det nye Roadmap for klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion.

Viser resultater 26 til 30 ud af 452

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste