Agerlandskabet danner basis for verdens fødevareproduktion. Landbruget er dominerende i mange landskaber herunder i Danmark, hvor mere end 60% er opdyrket. Denne intensive udnyttelse af naturgrundlaget har forårsaget en forringelse af biodiversiteten både direkte ved omdannelse af naturområder til marker og indirekte ved en fragmentering af landskabet. Bestandene af mange dyre- og plantearter er i tilbagegang og truede, da de har svært ved at holde fodfæste i et landskab, hvor der er langt mellem egnede levesteder, og hvor intensivt dyrkede arealer skaber barrierer for deres færdsel. Vi ser biodiversitet som et gode - både i sig selv og som en værdifuld ressource for landbruget og samfundet som helhed.
Vi arbejder tværfagligt for gennem forskning, innovation og uddannelse at skabe mere robuste agro-økosystemer. Gennem vores samarbejde med alle led i beslutningskæden fra praktikere til embedsværk sigter vi efter at udvikle og iværksætte evidensbaserede strategier, som vil understøtte bæredygtige landbrugspraktikker, beskytte økosystemer og tilgodese lokalsamfund, landbrugserhvervet og globale fødevaresystemer.