17.03.2021 | Forskning
En ny undersøgelse foretaget af forskere fra Aarhus Universitet og Christian Albrechts Universitet peger på, at specialiserede økologiske og konventionelle systemer udvasker nitrat i en sådan grad, at EU's kvalitetsstandarder ikke overholdes. Mens integrerede tilgange baseret på en afbalanceret kombination af foder, efterafgrøder og afgrøder kan…
10.03.2021 | Forskning
I en netop offentliggjort artikel i Nature Ecology & Evolution har et stort hold af internationale forskere blandt andet fra Aarhus Universitet undersøgt, hvordan økosystemers respiration afhænger af temperatur. Økosystemerne viser tærskelværdier for temperaturens påvirkning på økosystemernes udledninger af CO2, og det kan være med til at forbedre…
10.03.2021 | Forskning
Forskere fra Aarhus Universitet har ved hjælp af machine learning udviklet en metode, der kan kortlægge fordelingen af græs, kløver og ukrudt på landmandens mark, så han nemmere kan tilpasse tilførsel af kvælstof. Metoden benytter sig af såkaldt DeepLabv3+ neurale netværk, og den er særdeles robust og giver mulighed for at dække store arealer på…
02.03.2021 | DCA
Danske og internationale landbrugssystemer er højt integrerede, og der er derfor brug for et helhedssyn på tilgangen til at reducere udledninger og øge CO2-optaget i landbrugsjord. Dette kræver en samlet indsats på tværs af forskning, erhverv og offentlige myndigheder – og det er formålet med det nye forskningspartnerskab iCAP, der den 26. marts…
01.03.2021 | DCA
Danmark er langt fremme med viden om mulighederne for at reducere udledningen af klimagasser fra landbruget. En workshop efterfulgt af en international konference skal synliggøre de danske kompetencer og skabe nye muligheder for virksomhedernes udvikling af klimateknologier til landbruget.
01.03.2021 | Forskning
Det nye netværk er støttet af Nordisk Komité for Jordbrugs- og Fødevareforskning (NKJ) og skal koordinere forskning i bæredygtig sygdomskontrol i kornafgrøder i norden. Netværket NORDICGRAIN vil samle forskere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.
26.02.2021 | Forskning
Ved hjælp af vertikale solcelleanlæg vil forskere fra Aarhus Universitet hive både energi og afgrøder ud af samme landbrugsareal. Planen er at producere energi, når der er mest brug for den, og samtidig give plads til, at landmanden kan arbejde i marken.
24.02.2021 | Nyhed
Et lavere tryk i traktorens dæk er vigtigere end selve dækkets konstruktion, når det handler om at mindske komprimering af jorden på dyrkede marker. Det har forskere fra blandt andet Aarhus Universitet fundet frem til i et studie, hvor de har kigget på, hvordan dæk har udviklet sig igennem tiden samt målt, hvor stor en belastning jorden udsættes…
24.02.2021 | Nyhed
Ifølge forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet og forskere fra Scotland's Rural College (SRUC) er effektiviteten af visse politiske miljømæssige tiltag, som f.eks. skovrejsning, afhængig af høj opløselige landbrugs- og landskabsdata.
24.02.2021 | DCA
Igen i år opfordres danske studerende til at gå sammen på tværs af studieretninger for at deltage i BISC-E - Biobased Innovation Student Challenge Europe. Den danske vinder vil konkurrere med vindere fra andre EU-lande om at vinde det europæiske mesterskab og præmien.